Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Καθαρή έξοδος δεν θα υπάρξει - Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφύγει σε πιστοληπτική γραμμή

Θεοχαρόπουλος: Καθαρή έξοδος δεν θα υπάρξει - Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφύγει σε πιστοληπτική γραμμή
"Αποκλείεται η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία μέχρι το Φθινόπωρο του 2019", τονίζει ο Θ. Θεοχαρόπουλος
Οι εξελίξεις στην Ιταλία επιβάλλουν την αποδοχή προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής και «η κυβέρνηση ήδη σχεδιάζει να προσφύγει σε αυτήν και απλώς θα την μετονομάσει», εκτιμά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ.Θεοχαρόπουλος.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής  δηλώνει ότι «καθαρή έξοδος δεν θα υπάρξει, γιατί θα έχει ακριβό τίμημα για τη χώρα και τους πολίτες.
Οι εξελίξεις στην Ιταλία επιβάλλουν την αποδοχή προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής, καθώς ήδη τα επιτόκια δανεισμού κινούνται σε οριακά απαγορευτικά επίπεδα.
Ο δε κ. Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στο ΣΕΒ επιχειρηματολόγησε ουσιαστικά υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής, απλώς χωρίς να την αναφέρει.
Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση ήδη σχεδιάζει να προσφύγει σε αυτήν και απλώς θα την μετονομάσει».
Μάλιστα, σε ερώτηση για το εάν ο Α. Τσίπρας μπορεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, απαντά «δεν αποκλείεται».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «εκλογές θα έχουμε είτε τον Μάιο του 2019, μαζί με τις Ευρωεκλογές που είναι και το πιο πιθανό, είτε τον Σεπτέμβριο του 2018, με το προεκλογικό πλέον παραμύθι της καθαρής εξόδου.
Αποκλείεται η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία μέχρι το Φθινόπωρο του 2019».
 Ακόμη, υπογραμμίζει ότι «προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής μετεκλογικά πρέπει να είναι οι συνεργασίες στη βάση της εθνικής συνεννόησης, όχι οι μονομερείς κυβερνητικές συνεργασίες με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζεται ως ριζοσπαστική αριστερά και δεν έχει τοποθετηθεί υπέρ καμίας σοσιαλδημοκρατικής στροφής.
Απλώς επιχειρεί να πλαγιοκοπήσει το Κίνημα Αλλαγής για ψηφοθηρικούς λόγους».
Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε πως υπάρχει σε αυτή ένα σκοτεινό, ακροδεξιό τμήμα, όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και μάλιστα «έχει πάρει τελευταία και τα πάνω του. Σκληρές δεξιές απόψεις έχουν κυριαρχήσει στη ΝΔ, όχι επειδή το λέει ο κ. Τσίπρας αλλά επειδή υποχώρησε σε αυτές ο κ. Μητσοτάκης».
Υπογραμμίζει δε, πως «με τη ΝΔ υπάρχουν πολλές κόκκινες γραμμές. Καθημερινά επιβεβαιώνει ότι παραμένει βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς.
Το αποδεικνύει με το Μακεδονικό, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τα εργασιακά. Θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της προοπτικής της εξουσίας. Αυτό έκανε ο κ. Τσίπρας με "αριστερό" πρόσημο, το ίδιο κάνει, με "δεξιό" τώρα ο κ. Μητσοτάκης».
Για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο κ. Θεοχαρόπουλος επαναλαμβάνει τη θέση για σύνθετη ονομασία erga omnes με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό στη βάση των προτάσεων Νίμιτς με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης