Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 - Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από εξωτερικές κρίσεις

Τσακαλώτος: Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 - Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από εξωτερικές κρίσεις
«Kάθε χρόνο από το 2019 και μετά θα έχουμε μια ολοένα αυξανόμενη επεκτατική αναπτυξιακή πολιτική», αναφέρει ο Ευ. Τσακαλώτος
Mόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν χρειάζεται  πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία.
Ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" μιλά για 700 εκατ. ευρώ δημοσιονομικού χώρου από το 2019 που θα κατευθυνθούν σε μόνιμες μειώσεις φόρων και αυξανομένη δυνατότητα φοροελαφρυνσεων τα επόμενα χρόνια.
Όπως αναφέρει « η δική μας θέση ήταν και παραμένει και αυτό θα καταγραφεί και στο Μεσοπρόθεσμο, ότι όχι μόνο φτάνουμε στο 3,5%, αλλά δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις/αυξήσεις δαπανών (ή ένα μείγμα αυτών) για κάθε χρόνο ανάμεσα στο 2019 και το 2022.
Δηλαδή πέρα από τα 700 εκατ.- που ανέφερε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός – τα οποία θα κατευθυνθούν σε μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019, θα υπάρχει επιπλέον χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις και τα επόμενα χρόνια ο οποίος μάλιστα θα διευρύνεται κάθε χρόνο».
Κατά τον ίδιο, «κάθε χρόνο από το 2019 και μετά  θα έχουμε μια ολοένα αυξανόμενη επεκτατική αναπτυξιακή πολιτική».
Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από εξωτερικές κρίσεις και δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία.
Όπως σημειώνει « «προφανώς και οι εξελίξεις στην Ιταλία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των αγορών, αλλά η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από εξωτερικές κρίσεις». 
Κάνοντας αναφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και το ενδεχόμενο μια πιθανή συμφωνία να επηρεάσεις τις σχέσεις των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι  «αποδείξαμε πως η συνύπαρξη μέσα στη διαφορετικότητα είναι δυνατόν να επιτυγχάνεται ακόμα και σε θέματα μεγάλου ιδεολογικού βάρους για την κάθε πολιτική δύναμη», συμπληρώνοντας «δεν ανησυχώ για τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος, θα εξαντλήσουμε τη θητεία μας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης