Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΓΔΜ: Διαδήλωσαν κατά της αλλαγής του ονόματος οι υποστηρικτές του κόμματος VMRO-DPMNE

ΠΓΔΜ: Διαδήλωσαν κατά της αλλαγής του ονόματος οι υποστηρικτές του κόμματος VMRO-DPMNE
Οι διαδηλωτές ζήτησαν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών
Στους δρόμους των Σκοπίων βγήκαν χιλιάδες υποστηρικτές του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης, στην πΓΔΜ  χθες (2/6) διαδηλώνοντας κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας τους.
Μάλιστα, οι διαδηλωτές , που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια κρατώντας σημαίες της χώρας και μερικοί με πανό που έγραφαν «η Μακεδονία θα κερδίσει», ζήτησαν και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
«Το VMRO-DPMNE δεν θα στηρίξει την τροποποίηση του Συντάγματος για να αλλάξει το συνταγματικό όνομα (της χώρας). Είμαστε απολύτως ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα», δήλωσε στους συγκεντρωμένους ο νέος πρόεδρος του κόμματος Hristijan Mickoski, ο οποίος ζήτησε να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές του χρόνου.
Μάλιστα, ο Hristijan Mickoski κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός Ζ. Zaev «θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα, από την οποία δεν θα μπορέσει να επανέλθει».
Πάντως, δεν ήταν παρών στη συγκέντρωση ο Nikola Gruevsky, πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος που καταδικάστηκε την Τετάρτη σε δύο χρόνια φυλάκιση για μια υπόθεση κατάχρησης εξουσίας.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, V. Orban, μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματός του εξέφρασε τη στήριξή του στον Mickoski.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης