Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον τερματισμό των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ζήτησε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας

Τον τερματισμό των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ζήτησε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας φθάνει την ερχόμενη Τρίτη, 5 Ιουνίου, για επίσκεψη στη Βιέννη - την έκτη επίσκεψή του στην Αυστρία στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας
Τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ζήτησε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος - με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Sebastian Kurz- εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων-  , Heinz-Christian Strache  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Oesterreich, δύο ημέρες πριν την άφιξη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στη Βιέννη για επίσημη επίσκεψη την ερχόμενη Τρίτη (5/6).
«Θα ήταν επιθυμητή μία αλλαγή του τρόπου σκέψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι κυρώσεις έχουν προ πάντων ζημιώσει την δική μας, την αυστριακή οικονομία. Πάντα προειδοποιούσα να μην οδηγήσουμε την Ρωσία στην αγκαλιά της Κίνας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Είναι πια καιρός να τερματίσουμε αυτές τις δυσάρεστες κυρώσεις και να εξομαλύνουμε τις πολιτικές και οικονομικές μας σχέσεις προς τη Ρωσία», προσθέτει ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός των Ελευθέρων, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως πρόκειται να συναντήσει προσωπικά τον Putin κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βιέννη.
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας φθάνει την ερχόμενη Τρίτη, 5 Ιουνίου, για επίσκεψη στη Βιέννη - την έκτη επίσκεψή του στην Αυστρία στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας - όπου θα έχει συνομιλίες τόσο με τον Αυστριακό ομόλογό του Alexander Van der Bellen όσο και με τον Αυστριακό καγκελάριο Sebastian Kurz.
Η επίσκεψη του Putin πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 50ης επετείου των συμφωνιών για παροχή φυσικού αερίου οι οποίες είχαν υπογραφεί την 1 η Ιουνίου του 1968 ανάμεσα στην δημόσια αυστριακή εταιρεία πετρελαιοειδών OMV και στην τότε Σοβιετική Ένωση.
Κατά την επίσκεψη στην Μόσχα του Αυστριακού καγκελάριου, τέλη Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος, παραπέμποντας στην επικείμενη 50η επέτειο των συμφωνιών αυτών, επισήμανε ότι η Ρωσία έχει αποδείξει πως είναι αξιόπιστος εταίρος στην παροχή ενέργειας.
Θέμα των συνομιλιών του Putin κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη αναμένεται να είναι επίσης οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, οι οποίες έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια με τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας τόσο λόγω της διένεξης στην Ουκρανία όσο και λόγω της πρόσφατης υπόθεσης του Ρώσου διπλού πράκτορα Skripal
Για να διατηρήσει ανοικτούς τους διαύλους επαφών με την Μόσχα, η αυστριακή κυβέρνηση είχε αποφασίσει, σε αντίθεση με άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, να μην προχωρήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωματών σε σχέση με την υπόθεση Skripal.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης