Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν θα γίνονται αποδεκτές πλέον άδικες εμπορικές πρακτικές

Trump: Δεν θα γίνονται αποδεκτές πλέον άδικες εμπορικές πρακτικές
Ασκώντας κριτική στις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, εκτίμησε ότι, οι εμπορικές πρακτικές πριν από το 2017 δεν ήταν «ελεύθερες ή δίκαιες» αλλά «ανόητες»
 Οι άδικες εμπορικές πρακτικές δεν μπορούν πλέον να γίνονται αποδεκτές, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, DonaldTrump προσθέτοντας, πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται δίκαια.  
Ασκώντας κριτική στις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, εκτίμησε ότι, οι εμπορικές πρακτικές πριν από το 2017 δεν ήταν «ελεύθερες ή δίκαιες» αλλά «ανόητες».
«Αν δεν χρεώσουμε τίποτα σε μία χώρα για  να πουλήσει τα προϊόντα της και μας χρεώνουν 25, 50 ή ακόμα και 100% για να πουλήσουμε τα δικά μας, αυτό είναι άδικο και δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτό.
Αυτό δεν είναι Ελεύθερο ή Δίκαιο Εμπόριο, είναι το Ανόητο Εμπόριο!», έγραψε στο Twitter σήμερα (2/6/2018) ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την προτίμησή του στον τερματισμό της NAFTA, της συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών των τριών κρατών της βόρειας Αμερικής και ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσής της με τον Καναδά και το Μεξικό.
Στόχος του προέδρου των ΗΠΑ είναι η σύναψη δύο διμερών συμφωνιών με τις γειτονικές χώρες.
«Δεν θα με πείραζε να έβλεπα μια ξεχωριστή συμφωνία με τον Καναδά και μια άλλη συμφωνία με το Μεξικό», δήλωσε ο Trump από τον κήπο του Λευκού Οίκου.
«Επειδή αυτές είναι δύο πολύ διαφορετικές χώρες», τόνισε

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης