Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Απομονωμένος ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στη συνάντηση των G7, σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ

Reuters: Απομονωμένος ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στη συνάντηση των G7, σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ
Ο λόγος είναι οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα (25%) και  στις εισαγωγές αλουμινίου (10% από ΕΕ, Καναδά και Μεξικό
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠA Steven Mnuchin είναι απομονωμένος στη συνάντηση των G7 στον Καναδά, εξαιτίας των δασμών της Ουάσινγκτον στους συμμάχους της, ανέφερε ο Γάλλος ομόλογός του Bruno Le Maire, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Le Maire υποστήριξε ότι θα πει στον Mnuchin πως η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ εναντίον όλων ενέχει τον κίνδυνο της οικονομικής αποσταθεροποίησης.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη 31/5 ότι θα επιβάλουν δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό, κι ενώ αρχικά είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα εξαιρέσουν τους εταίρους τους.
"Ο σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε την Αμερική πίσω στον δρόμο της λογικής" ανέφερε επίσης ο Le Maire, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν παρείχε πειστικά επιχειρήματα για την συγκεκριμένη κίνησή της.
Το ήδη κακό κλίμα επιδεινώνεται περαιτέρω και από την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το Ιράν.
Ως γνωστόν, ο Trump απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, που είχε υπογραφεί το 2015.
Ο Le Maire είπε ότι θα πιέσει τον Mnuchin για να γίνουν εξαιρέσεις στις κυρώσεις, ειδικά προς τις γαλλικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν.
Οι εμπορικές εντάσεις έχουν προκαλέσει αναταραχή στις αγορές, που ήδη έχουν επηρεαστεί από την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου.
Ο Le Maire χαιρέτισε, εξάλλου, τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να συναντηθεί με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών για να συζητήσουν για την ενδυνάμωση της ευρωζώνης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης