Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία:Το «Κόμμα των Αλλαγών» εν δράσει για την «μετά Putin» εποχή

tags :
Ρωσία:Το «Κόμμα των Αλλαγών» εν δράσει για την «μετά Putin» εποχή
Ρωσία:Το «Κόμμα των Αλλαγών» εν δράσει για την «μετά Putin» εποχή
Το κόμμα «Πρωτοβουλία Πολιτών», το οποίο είχε προτείνει για υποψήφια στις ρωσικές προεδρικές εκλογές την γνωστή ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια X. Sobchak, θα μετονομασθεί στο συνέδριό του που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου σε «Κόμμα των Αλλαγών», ωστόσο στις περιφερειακές εκλογές του 2018 και στις δημοτικές εκλογές της Μόσχας θα κατέβει με την παλιά του ονομασία.
Την σχετική ανακοίνωση έκαναν η X. Sobchak και ο πρώην βουλευτής της Κρατικής Δούμας Dmitry Gudkov οι οποίοι αναμένεται να συμπροεδρεύουν στο Κόμμα των Αλλαγών.
Ο Dmitry Gudkov όπως γράφει η εφημερίδα Vedomosti θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την δημαρχία της Μόσχας.
Ο ίδιος ο Dmitry Gudkov εκτιμά ότι στις εκλογές για την Βουλή της Μόσχας το 2019 το Κόμμα των αλλαγών θα μπορέσει να συνεργασθεί με τις υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις στις 49 εκλογικές περιφέρειες ώστε να μην υπάρχει κατακερματισμός των υποψηφίων.
Η κατάσταση που παρατηρείται, λέει η Sobchak, είναι υποκριτική επειδή αρκετοί πολιτικοί που ανήκουν στην αντιπολίτευση μιλάνε για κοινή συνεργασία αλλά δεν κάνουν τίποτα γι αυτό.
«Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δημιουργούμε ένα κόμμα που δεν θα είναι αρχηγικό, και δεν θα έχει έναν ενιαίο ηγέτη» δηλώνει η Sobchak και προσθέτει, ότι «οι υπόλοιποι πολιτικοί, λένε φαινομενικά ότι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν, αλλά προφανώς, το κύριο για αυτούς είναι οι εσωκομματικές διαμάχες».
Ο διευθυντής του Ιδρύματος προώθησης της κοινωνίας των πολιτών K. Kostin εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια οι φιλοδοξίες του Γκουντκόφ θα συμπίπτουν με τις φιλοδοξίες της Sobchak.
«Ο Dmitry Gudkov είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς της αντιπολίτευσης που έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της πολιτικής, ενώ η Sobchak υπήρξε ο πιο πετυχημένος υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, εάν φυσικά κάποιος μπορεί να αξιολογήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τα μικρά ποσοστά που πήραν οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Kostin.
Γενικά όμως, λέει ο Kostin, το εκλογικό τους ακροατήριο δεν είναι πολύ μεγάλο, και προς το παρόν απ’ όλα τα σχέδια τους το πιο συγκροτημένο μπορεί να θεωρηθεί αυτό που αφορά την συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές της Αγίας Πετρούπολης.
Η εφημερίδα «Moskovski Komsomolets», σε σχετικό της άρθρο με το ζήτημα αυτό, γράφει ότι κύριος στόχος του Κόμματος των Αλλαγών, είναι να μπει στη βουλή (Κρατική Δούμα) στις εκλογές του 2021.
Ενώ, αναφερόμενη στο ιδεολογικό Know how του νέου κόμματος, γράφει ότι αυτό συνίσταται στο ότι ως πολιτική σύμπραξη, δεν θέτει ως στόχο την ανατροπή της υπάρχουσας κυβέρνησης, αλλά την προετοιμασία για τη «μετά Putin» ζωή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης