Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Μηδενίστηκε η συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ - Στο 45% το ποσοστό της Deutsche Telekom

ΟΤΕ: Μηδενίστηκε η συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ - Στο 45% το ποσοστό της Deutsche Telekom
Στο 45% ανέρχεται πλέον η συμμετοχή της Deutsche Telekom στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΤΕ
Στο 45% ανέρχεται πλέον η συμμετοχή της Deutsche Telekom στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΤΕ, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 5% του μετοχικού κεφαλαίου και των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρεται σε σημερινή (1/6/2018) ανακοίνωση.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ Α.Ε) ανακοινώνει ότι την 31/05/2018 ενημερώθηκε από τους μέτοχους του, Deutsche Telekom AG και Ελληνικό Δημόσιο, ότι ολοκληρώθηκε την 30/05/2018, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η πώληση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου και των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. («ΤΑΙΠΕΔ», εταιρεία κατά 100% ανήκουσα στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.») προς την Deutsche Telekom AG.
H συναλλαγή αντιστοιχεί σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές της ΟΤΕ Α.Ε μετά των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου και το ύψος της συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 284.051.959,81 ευρώ.
Μετά την ανωτέρω πώληση, η άμεση και έμμεση συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΤΕ Α.Ε. μηδενίστηκε.
Αντίστοιχα, η συμμετοχή της Deutsche Telekom AG στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΤΕ Α.Ε. ανέρχεται πλέον σε 45%, που αντιστοιχεί σε 220.567.676 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης