Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός παρά τις νέες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ - Στο -0,51% και τα 1.294,84 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός παρά τις νέες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ - Στο -0,51% και τα 1.294,84 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο καταγράφει σημαντική ανόδο της τάξεως του +0,49% έναντι του γεν Ιαπωνίας
Πτωτικά κινείται κατά την ολοκλήρωση της εβδομάδας ο χρυσός, υποχωρώντας ξανά κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης επέστρεψαν στο προσκήνιο.
Ειδικότερα, περί τις 2:51 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,51% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.294,84 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,49% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,35 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,07% στις 94,02 μονάδες.
Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και ο Καναδάς και το Μεξικό είχαν εξαιρεθεί προσωρινά από τους δασμούς των ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι εμπλεκόμενες πλευρές ευελπιστούνα σε μία συμφωνία προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω εμπορικές εντάσεις.
Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αρνήθηκε να επεκτείνει την εξαίρεση των προαναφερθέντων χωρών από τους δασμούς, ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει ότι εξετάζει περαιτέρω δασμούς σε εισαγωγές προϊόντων, με τα ευρωπαϊκά οχήματα να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Παρά τις νέες εντάσεις μεταξύ της Ουάσικγτον και των εταίρων της, η σχετική εξέλιξη δεν επηρέασε ιδιαίτερα την αγορά, με την αποκλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων στην Ιταλία να προκαλεί ανακούφιση στους επενδυτές, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τον χρυσό.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να ενισχύσει ξανά τη ζήτησ προς τον χρυσό, ο οποίος αποτελεί συνήθως «επενδυτικό καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί κατά -0,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 15,39 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση για την τιμή της πλατίνας, και συγκεκριμένα στο -0,51% και τα 905,50 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης