Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω πτώσης του αμερικανικού δολαρίου - Στο +0,25% και τα 1.304,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω πτώσης του αμερικανικού δολαρίου - Στο +0,25% και τα 1.304,75 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα τελευταία στοιχεία που αφορούν την αγορά εργασίας και τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (31/5) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε περαιτέρω από τα υψηλά εξίμισι μηνών.
Ειδικότερα, περί τις 2:50 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.304,75 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,06% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 108,84 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,27% στις 93,81 μονάδες, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τις 94,97 μονάδες, οι οποίες αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Νοεμβρίου του 2018.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται σημαντικά από τις κινήσεις του δολαρίου, καθώς το ασθενέσθερο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου, τα οποία αφορούν τις καταναλωτικές δαπάνες της χώρας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για την πορεία του πληθωρισμού.
Η Federal Reserve χρησιμοποιεί τα στοιχεία για τον πληθωρισμό προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ως «εργαλείο» προκειμένου να καθορίσει εάν θα αυξήσει ή θα μειώσει τα επιτόκιά της, με στόχο να διατηρήσει τον πληθωρισμό κοντά στο 2%.
Παράλληλα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν και τα στοιχεία που αφορούν τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες καταδεικνύουν την πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύεται κατά +0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,59 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για την τιμή της πλατίνας, και συγκεκριμένα στο +0,59% και τα 913,90 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης