Τελευταία Νέα
Διεθνή

Assad (πρόεδρος Συρίας): Βρεθήκαμε πολύ κοντά σε μία άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ τον Απρίλιο 2018

Assad (πρόεδρος Συρίας): Βρεθήκαμε πολύ κοντά σε μία άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ τον Απρίλιο 2018
Ο πρόεδρος της Συρίας τόνισε ότι η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον αποφεύχθηκε χάρη στην «σοφία της ρωσικής ηγεσίας»
Στο γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα αποφεύχθηκε μία κατραστροφική επίθεση της Δύσης στη Συρία, αναφέρθηκε σήμερα (31/5) ο πρόεδρος της χώρας, Bashar Al Assad, τονίζοντας ότι η σχετική εξέλιξη απετράπη χάρη στην παρέμβαση της Ρωσίας.
Ειδικότερα, ο Assad, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Russia Today, τόνισε ότι παρά την πρόοδο που έχει επιτεχυθεί σε πολιτικό επίπεδο στη χώρα, «οι εχθροί μας και οι αντίπαλοί μας, κυρίως η Δύση με επικεφαλής τις ΗΠΑ και μαριονέτες τους στην Ευρώπη και στην περιοχή μας, παρεμποδίζουν την πολτική διαδικασία».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Συρίας κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι παρεμποδίζουν την επίλυση του εμφυλίου πολέμου στη χώρα «υποστηρίζοντας περισσότερο την τρομοκρατία» και «φέροντας περισσότερους τρομοκράτες στη Συρία», ενώ εν συνεχεία διευκρίνησε ότι εάν δεν υπήρχε «εξωτερική χρηματοδότηση» των αντιπάλων του στη χώρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις θα είχαν επικρατήσεις «εντός ενός έτους».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι όσο πιο κοντά στο τέλος φτάνει ο εμφύλιος, τόσο πιο «απεγνωσμένα» είναι τα μέτρα που λαμβάνουν οι αντίπαλοί του, θέτοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις κατηγορίες της Δύσης για την επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα.
«Είπαν μία ιστορία, είπαν ένα ψέμα, και η κοινή γνώμη παγκοσμίως δεν πίστεψε την ιστορία τους, ωστόσο δεν μπορούσαν να αποσυρθούν, οπότες έπρεπε να κάνουν κάτο, ακόμα και σε μικρότερη κλίμακα», υπογράμμισε ο Assad αναφερόμενος στις αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα στις 14 Απριλίου 2018 από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.
«Οι ρώσοι ανακοίνωσαν δημοσίως ότι θα καταστρέψουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για εκτοξεύσεις πυραύλων, και οι πληροφορίες που είχαμε ήταν ότι ετοιμαζόταν μαζική επίθεση σε όλη τη Συρία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο σύρος πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι η δήλωση της Ρωσίας «ώθησε στη Δύση στο να πραγματοποιήσει επίθεση πολύ μικρότερης κλίμακας».
Επιπλέον, ο Assad ευχαρίστησε τη Ρωσία επειδή δεν πυροδότησε μία άμεση σύγκρουση με τις ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις πολύ κοντά τόσο στα συριακά εδάφη, όσο και στον εναέριο χώρο της Συρίας.
«Βρεθήκαμε πολύ κοντά στο να έχουμε μία άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών δυνάμεων και ευτυχώς αποφεύχθηκε, όχι χάρη στη σοφία της αμερικανικής ηγεσίας, αλλά χάρη στη σοφία της ρωσικής ηγεσίας», τόνισε ο Assad, προσθέτοντας παράλληλα ότι «χρειαζόμαστε τη ρωσική στήριξη, αλλά ταυτόχρονα χρειαζόμαστε να αποφύγουμε την αμερικανική ανοησία ώστε να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης