Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Γαλλία: Στο 2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία να αυξηθεί στο 1,8% για τον Μάιο του 2018
Με υψηλότερους ρυθμούς απ' ότι αναμενόταν επιταχύνθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (31/5) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενος ώθηση από τις υψηλότερες τιμές στον τομέα της ενέργειας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκε στο 2% σε ετήσια βάση, έναντι 1,6% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο 1,8%.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του 6,3% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκε κατά 1,6% σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4%, διευρύνοντας την άνοδο του 0,2% που σημείωσαν τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν άνοαο κατά 0,2%.
Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός σκαρφάλωσε στο 2,3% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας σημαντική επιτάχυνση σε σχέση με το 1,8% του προηγούμενου μήνα.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Insee, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 0,7% τον Απρίλιο του 2018, σε μηνιαία βάση, μετά την άνοδο της τάξεως του 0,4% που σημειώθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης