Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 0,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ τρίμηνο 2018 - Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία

Γαλλία: Κατά 0,2% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ τρίμηνο 2018 - Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία
Η οικονομία της Γαλλία αναπτύχθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς από το γ΄ τρίμηνο του 2016
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομία για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (30/5) στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, έναντι 0,3% των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ το 2017 βρισκόταν σταθερά πάνω από το 0,5%, γεγονός που σημαίνει ότι η γαλλική οικονομία κατέγραψε τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από το τρίτο τρίμηνο του 2016.
Οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών ενισχύθηκαν μόλις κατά 0,1% ενώ η συνολική εγχώρια ζήτηση συνέβαλε μόλις με 0,2 μονάδες στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.
Τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές της χώρας υποχώρησαν αμφότερες κατά 0,3% για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ συνολικά το ισοζύγιο του εξωτερικού εμπορίου δεν συνέβαλε στην αύξηση του γαλλικού ΑΕΠ.
Παράλληλα, όπως ανέφερε η Insee, οι μεταβολές στα αποθέματα ήταν σταθερές και συνεπώς δεν συνέβαλα στην αύξηση του ΑΕΠ της Γαλλίας.
Τα σημάδια αδυναμίας κατά την έναρξη του 2018 έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει αυξημένα προβλήματα αναφορικά με την αστάθεια στις συναλλαγματικές αγορές, την άνοδο στις τιμών των πρώτων υλών, καθώς και τις εμπορικές διαφορές με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης