Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +2,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2018

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +2,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2018
Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,2%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (30/5) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας ενισχύθηκαν κατά +2,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,4%.
Μάλιστα, η άνοδος ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Οκτώβριο του 2016, ενώ αποδείχθηκε καλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +0,5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +1,2% διευρύνοντας τα κέρδη της τάξεως του +1,7% που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Σημαντική συνεισφορά στην άνοδο είχαν οι πωλήσεις των μη εδώδιμων προϊόντων, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά +5%, αντισταθμίζοντας την πτώση της τάξεως του -4,7% που σημειώθηκε στα τρόφιμα, τα ποτά και τα προϊόντα καπνού.
Για τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +1,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης