Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.304,10 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.304,10 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,4% έκλεισε ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από το ισχυρό δολάριο
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (29/5/2018) ο χρυσός, παρά την έντονη πολιτική και γεωπολιτική αβεβαιότητα, καθώς δέχτηκε πιέσεις από το ισχυρό δολάριο, με τον δείκτη ICE U.S. Dollar Index να «εκτοξεύεται» σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017, στις 95 μονάδες.
Ώθηση στο δολάριο προσέφεραν οι προσδοκίες για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αλλά και τα ικανοποιητικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ παρέμεινε τον Μάιο του 2018 στα υψηλά σχεδόν 18 ετών, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να αναπτυχθεί με ισχυρότερους ρυθμούς τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board ανήλθε στις 128 μονάδες τον Μάιο.
Παράλληλα, το δολάριο βρίσκει στήριξη και στις προσδοκίες ότι η συνάντηση μεταξύ Donald Trump και Kim Jong Un θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά την αστάθεια των προηγούμενων ημερών, ενώ το ευρώ δέχτηκε περαιτέρω πιέσεις από την πολιτική κρίση στην Ιταλία.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 0,4% ή 4,90 δολ., στα 1.304,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,8% έναντι του δολαρίου, στο 1,153 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,9% έναντι του γιεν, στα 108,4 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, με τους επενδυτές να προσπαθούν να εντοπίσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, εμφανίστηκε σήμερα ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, τονίζοντας ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ έχουν ήδη φθάσει στο «ουδέτερο» επίπεδο που ούτε ενθαρρύνει ούτε αποθαρρύνει την οικονομική δραστηριότητα.
Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της τον Ιούνιο και να συνεχίσει τη σταδιακή αύξηση μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης