Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Επιστολή ΕΔΟΕΑΠ προς τον υφυπουργό Εργασίας, Αν. Πετρόπουλο

Επιστολή ΕΔΟΕΑΠ προς τον υφυπουργό Εργασίας, Αν. Πετρόπουλο
Επιστολή ΕΔΟΕΑΠ προς τον υφυπουργό Εργασίας, Αν. Πετρόπουλο
Επιστολή προς τον υφυπουργό Εργασίας, Ανδρέα Πετρόπουλο, απέστειλε ο ΕΔΟΕΑΠ στην οποία τον ενημερώνει για αίτημα που τέθηκε από το υπουργείο, αναφορικά με ορισμένα στοιχεία του Ταμείου.
Στην επιστολή τονίζεται ότι:

«Κύριε Υφυπουργέ,

Την περασμένη Πέμπτη λάβαμε από το γραφείο σας επιστολή με την οποία μας ζητούσατε εντός της ημέρας να σας γνωστοποιήσουμε «τα στοιχεία τόσο για το ύψος των καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων (μέση καταβαλλόμενη επικουρική σύνταξη και πλήθος συνταξιούχων) όσο και τα ακόλουθα στοιχεία:

Α) Πλήθος ασφαλισμένων

Β) Μέσο ασφαλιστέο εισόδημα (μέσοι μισθοί επί των οποίων υπολογίζεται η
επικουρική σύνταξη)

Γ) Έτη ασφάλισης».

Την επόμενη ημέρα όπως γνωρίζετε πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον τέταρτο όροφο του Υπουργείου Εργασίας, παρουσία της ηγεσίας των Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ, στην οποία μας ζητήσατε να συναινέσουμε ως ΔΣ στην εναρμόνιση των επικουρήσεων με το νόμο 4387/2016 (Κατρούγκαλου) και τη μη χρηματοδότηση των κλάδων επικούρησης και εφάπαξ από το 2% εισφοράς επί του κύκλου εργασιών, έσοδο που αποτελεί μέρος της συμφωνηθείσας με τους εργοδότες εργοδοτικής εισφοράς .  Εκεί μας παρουσιάσατε υπολογισμούς επί των μειώσεων στις επικουρήσεις.
Για τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν μας καταστήσατε γνωστό με ποιον τρόπο τα υπολογίσατε.
Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ με αφορμή τη συνάντηση αυτή αποφάσισε σήμερα ότι μπορεί να τοποθετείται μόνο επί υπαρκτών προτάσεων.
Παράλληλα, οφείλουμε, σε ότι αφορά στα στοιχεία που μας ζητήσατε, να σας επισημάνουμε όσα και προφορικώς σας αναφέραμε στη συνάντηση μας.
Όπως γνωρίζετε ο Οργανισμός δεν διαθέτει πλήρη στοιχεία ούτε για το πλήθος των ασφαλισμένων ούτε το μέσο ασφαλιστέο εισόδημα και κατά συνέπεια, ούτε τα έτη ασφάλισης.
Και αυτό διότι δεν του επιτρέπατε έως πρόσφατα να ασκήσει το δικαίωμα που του δίνει ο Νόμος 4498/2017 να ασφαλίσει τους εργαζόμενους που υπάγονται στον ΕΔΟΕΑΠ από 1-12-2017.
 Και δεν του επιτρέπατε διότι με δική σας εντολή και χωρίς εξουσιοδότηση από το νόμο, ο ΕΦΚΑ εισέπραττε έως και τον προηγούμενο μήνα εισφορές που με βάση το νόμο θα έπρεπε να καταβάλλονται στον ΕΔΟΕΑΠ.
Χρησιμοποιήσατε το επιχείρημα ότι δεν έχει εκδοθεί ο Κανονισμός Είσπραξης Εσόδων αλλά ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν καθορίζει το δικαίωμα είσπραξης αλλά την διαδικασία είσπραξης των εισφορών.
Δεδομένης της έγκρισης του Κανονισμού Είσπραξης ο ΕΔΟΕΑΠ πλέον προχωρά κανονικά τον Μάιο στις διαδικασίες ένταξης όλων των εργαζόμενων που ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε αυτόν και κατά συνέπεια τις επόμενες εβδομάδες θα διαθέτει τα πρώτα ελπίζουμε σχετικά πλήρη στοιχεία ώστε να μπορεί το ΔΣ να εξετάσει το αίτημα που διατυπώθηκε μέσω του Γραφείου σας.

Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    
Νίκος Καρούτζος    

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αγγελική Σταθάτου»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης