Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος για Σκοπιανό: Είμαι υπέρ της λύσης και όχι ενός νέου αδιεξόδου – Είμαστε σε κρίσιμη φάση

Θεοχαρόπουλος για Σκοπιανό: Είμαι υπέρ της λύσης και όχι ενός νέου αδιεξόδου – Είμαστε σε κρίσιμη φάση
Απαιτείται σύνθετη ονομασία, erga omnes και νομικές διασφαλίσεις όσον αφορά τα προβλήματα του αλυτρωτισμού είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι είναι υπέρ της λύσης και όχι ενός νέου αδιεξόδου για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.
«Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση, διαχρονική, του Μακεδονικού.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να τοποθετηθούν χωρίς ασάφειες.
Εδώ που έχουμε φτάσει απαιτείται λύση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: σύνθετη ονομασία, erga omnes για χρήση έναντι όλων και νομικές διασφαλίσεις όσον αφορά τα προβλήματα του αλυτρωτισμού» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο FM ο κ.Θεοχαρόπουλος.
«Τα ονόματα που έχουν «πέσει» στο τραπέζι από τον διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς.
Θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από τη χώρα μας με βάση τον γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό - το severna, το gorna, το nova είναι προσδιορισμοί που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί, αν εξασφαλιστεί το erga omnes.
Καλώ, λοιπόν, τον κ. Τσίπρα, από τη στιγμή που ο κ. Κοτζιάς έχει ολοκληρώσει από τη δική του πλευρά τη διαπραγμάτευση, να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά ώστε να προχωρήσει σε μία λύση με αυτά τα χαρακτηριστικά» υποστήριξε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως χρειάζεται αποφασιστικότητα τόσο από τη σκοπιανή όσο και από την ελληνική πλευρά.
Ο κ.Θεοχαρόπουλος επιτέθηκε στον Π. Καμμένο, ο οποίος όπως είπε, «κάνει κάθε τι για να τορπιλίσει τη δυνατότητα επίλυσης» αλλά και στον Κ.Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «στο Μακεδονικό πήγε πίσω από τα συλλαλητήρια, πίσω από μία στάση, η οποία δείχνει ότι δεν έχουμε ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες στη χώρα μας, δηλαδή το να χαϊδεύουμε αυτιά και σε κρίσιμα εθνικά θέματα να μην μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης