Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά άνω των 6 μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω των εξελίξεων στην Ιταλία, στο -0,68% και τα 1,1546 δολ.

Σε χαμηλά άνω των 6 μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω των εξελίξεων στην Ιταλία, στο -0,68% και τα 1,1546 δολ.
Το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών έναντι του γεν Ιαπωνάς
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους έχει υποχωρήσει σήμερα Τρίτη (29/5) το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία έχει προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών, οι οποίοι στρέφονται περισσότερο προς το «ασφαλές καταφύγιο» του γεν Ιαπωνίας.
Ειδικότερα, περί τις 12:11 μ.μ. το ευρώ υποχωρεί κατά -0,68% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,1546 δολ. γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου του 2017.
Η απόφαση του προέδρου της Ιταλικής δημοκρατίας Mattarella να απορρίψει τον προτεινόμενο για υπουργό οικονομικών Paolo Savona από τον κυβερνητικό σχηματισμό Lega και Κινήματος 5 Αστέρων έχει αποσταθεροποιήσει πλήρως το πολιτικό σύσημα της χώρας.
Παράλληλα, Carlo Cottarelli μπορεί μόλις χθες (28/5) να πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Mattarella και να κινείται με γοργούς ρυθμούς για την επιλογή των προσώπων που θα προτείνει ως υπουργούς για την κυβέρνηση του αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα καταφέρει να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και ότι η Ιταλία θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν το Κίνημα των 5 Αστέρων και η Λέγκα του Βορρά με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ευρωπαϊκή προοπτική της και για τη σχέση της με την ΕΕ.
Το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης καταγράφει «βουτιά» της τάξεως του -1,46% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 125,33 γεν, υποχωρώντας για πρώτη φορά μετά από έντεκα μήνες κάτων από το όριο των 126 γεν.
Συνολικά, το ευρώ έχει απωλέσει σχεδόν το 4% της αξίας του έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του γεν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα.
Σε ότι αφορά την ιστοτιμία του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, το νόμισμα της Ευρωζώνης υποχωρεί κατά -0,55% στα 1,1490 ελβετικά φράγκα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Μαρτίου του 2018.
Παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο κατέγραφε άνοδο νωρίτερα εντός της ημέρας έναντι του γεν, οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία άσκησαν νέες πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, το οποίο υποχωρεί κατά -0,64% στα 108,72 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης