Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Strategic Culture: Το ρωσικό ναυτικό δοκιμάζει 4 βαλλιστικούς πυραύλους SLBMs Bulava από πυρηνικό υποβρύχιο SSBN

tags :
Strategic Culture: Το ρωσικό ναυτικό δοκιμάζει 4 βαλλιστικούς πυραύλους SLBMs Bulava από πυρηνικό υποβρύχιο SSBN
Τα SSBN Borei-class με νέους βαλλιστικούς πυραύλους Bulava χαρακτηρίστηκαν από το Business Insider UK ως ένα "απίστευτο" ρωσικό οπλικό σύστημα
Στις 22 Μαΐου, από πυρηνικό υποβρύχιο SSBN εκτοξεύτηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι Bulava.
Ο προορισμός των βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν ήταν η περιοχή Kura στη μακρινή ανατολική χερσόνησο της Kamchatka.
Η δοκιμή ήταν επιτυχημένη.
Ήταν η πρώτη φορά που 4 βαλλιστικοί πύραυλοι SLBMs πυροδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής άσκησης. Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 30 δοκιμές από το 2004.
Τα πλοία της κατηγορίας Borei θα αντικαταστήσουν σταδιακά το SSN 941 Akula και το Project 667 BDRM Delfin, ώστε να αποτελέσουν τον πυρήνα της θαλάσσιας στρατηγικής συνιστώσας της πυρηνικής δύναμης πυρός της Ρωσίας τουλάχιστον μέχρι το 2040.
Σήμερα υπάρχουν τρία υποβρύχια της κατηγορίας Borei στην ενεργό υπηρεσία ενώ πέντε ακόμα κατασκευάζονται.
Το Yury Dolgoruky εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 2013.
Το υποβρύχιο SSBN φέρει 16 βαλλιστικούς πυραύλους.
Το τέταρτο υποβρύχιο της κατηγορίας Borei πληροί το πρότυπο 955A, με τον αριθμό των πυραύλων να αυξάνονται σε 20 μαζί με πολλές άλλες αναβαθμίσεις.
Τα υποβρύχια αυτά έχουν την δυνατότητα να μην ανιχνεύονται από τα ραντάρ.
Πιστεύεται ευρέως ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας είναι το μοναδικό στον κόσμο που διαθέτει υποβρύχια ικανά να αποφύγουν την ανίχνευση των ΗΠΑ.
Όλοι οι ηχοεντοπιστές του υποβρυχίου ενσωματώνονται σε ένα αυτοματοποιημένο ψηφιακό σύστημα, το οποίο εντοπίζει στόχους και εκπληρώνει και άλλες λειτουργίες, όπως αναζήτηση ανοιγμάτων πάγου και μέτρηση του πάχους του.
Μπορεί να ανιχνεύσει στόχους σε απόσταση 50% μεγαλύτερη από αυτή των αμερικανικών κατηγορίας Virginia.
Το SSBN έχει τις ακόλουθες προδιαγραφές: μήκος: 170 μέτρα, βύθισμα: 10 μέτρα, εκτόπισμα στην επιφάνεια: 14,720 τόνους, βυθισμένο: 24,000 τόνους, φθάνει σε βάθος: 450 μέτρων, αντοχή: 100 ημέρες.
 Είναι εξοπλισμένο από τον μοναδικό πυρηνικό αντιδραστήρα OK-650, με υδρόψυξη, με θερμική ισχύ 190 MW, με βυθιζόμενη ταχύτητα 29kt και ταχύτητα 15kt.
Εκτός από 16  βαλλιστικούς πυραύλους SLBMs, περιλαμβάνει έξι πυραύλους RPK-2 Viyuga που εκτοξεύονται μέσω σωλήνων τορπιλών 533 χιλιοστών και μπορούν να χτυπήσουν εχθρικά υποβρύχια σε απόσταση 45 χιλιομέτρων.
Το Bulava είναι παράγωγο του ICLM που βασίζεται στο Topol (SS-27).
Το SLBM είναι ένα βλήμα τριών σταδίων για να χρησιμοποιήσει στερεό καύσιμο για τα πρώτα δύο στάδια και το υγρό καύσιμο για το τρίτο για να κάνει τον πύραυλο πιο ευκίνητο κατά τη διάρκεια του διαχωρισμού των κεφαλών.
Το SLBM μπορεί να εκτοξευθεί εν κινήσει ή από κάτω από τον πάγο της Αρκτικής ενώ προστατεύονται από ηλεκτρομαγνητική βλάβη.
Το RSM-56 μπορεί να αντέξει μια πυρηνική έκρηξη σε απόσταση 500 μέτρων.
Δραστικό βεληνεκές: έως 9.300 χιλιόμετρα (περίπου 5.770 μίλια).
Τα SSBN Borei-class με νέους βαλλιστικούς πυραύλους Bulava χαρακτηρίστηκαν από το Business Insider UK ως ένα "απίστευτο" ρωσικό οπλικό σύστημα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης