Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται ο χρυσός λόγω Trump και δολαρίου - Στο -0,48% και τα 1.297,04 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτωτικά κινείται ο χρυσός λόγω Trump και δολαρίου - Στο -0,48% και τα 1.297,04 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους
Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψε κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, υποχωρώντας ξανά κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, εν μέσω αισιοδοξίας των επενδυτών ότι η συνάντηση κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Ειδικότερα, περί τις 10:50 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,48% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.297,04 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,05% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,44 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,18% στις 94,02 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο κοντά στις 94,21 μονάδες στις οποίες βρέθηκε την Παρασκευή (25/5) και οι οποίες αποτελούν τα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.
«Η αμερικανική αποστολή έφθασε στη Βόρεια Κορέα ώστε να πραγματοποιήσει ετοιμασίες για τη διάσκεψη κορυφής μεταξύ του Kim Jong Un και εμένα», ανέφερε χθες (27/5) σε ανάρτηση στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα «έχει λαμπρή δυναμική και θα γίνει ένα μεγάλο οικονομικό έθνος μία μέρα», προσθέτοντας ότι «ο Kim Jong Un συμφωνέι μαζί μου σε αυτό».
Οι παρπάνω δηλώσεις του Trump έρχονται μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του ότι η συνάντηση με τον Kim Jong Un είναι πιθανό να αναβληθεί και να μεταφερθεί μετά τον Ιούνιο του 2018.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός συνήθως ευνοείται από τις περιόδους γεωπολιτικής αστάθειας, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι επίσης υποχωρεί κατά -0,43% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,47 δολ. ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα η τιμή της πλατίνας ενισχύεται κατά +0,41% στα 905 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης