Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Φρούριο το Βερολίνο ενόψει της συγκέντρωσης του ακροδεξιού κόμματος AfD - Φόβοι για σοβαρά επεισόδια

Γερμανία: Φρούριο το Βερολίνο ενόψει της συγκέντρωσης του ακροδεξιού κόμματος AfD - Φόβοι για σοβαρά επεισόδια
Η ηγεσία του κόμματος εκτιμά ότι πάνω από 10.000 άτομα θα παραβρεθούν στη συγκέντρωση 
Σε φρούριο έχει μετατρέψει η γερμανική αστυνομία το Βερολίνου καθώς σήμερα (27/5) έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και πολλές αντιφασιστικές αντιδιαδηλώσεις.
Περισσότεροι από 2000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί λόγο του φόβου για επεισόδια, μεταξύ των οποίων και ενισχύσεις από άλλες περιοχές.
Η πορεία των υποστηρικτών του κόμματος αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) από την πλατεία του κεντρικού σταθμού για την Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου πολλά ηγετικά στελέχη του, μεταξύ των οποίων οι δύο πρόεδροι του, αναμένεται να μιλήσουν.
Η ηγεσία του κόμματος εκτιμά ότι πάνω από 10.000 άτομα θα παραβρεθούν στη συγκέντρωση ενώ δηλώνει ότι πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να πάνε αλλά δεν τολμούν να εκδηλώσουν δημοσίως την υποστήριξή τους προς το κόμμα, φοβούμενοι αντίποινα από τον περίγυρό τους ή στον χώρο εργασίας τους.
Οι αντιδιαδηλωτές από όλες τις πλευρές, οι οποίες δραστηριοποιούνται εδώ και μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναμένεται να είναι σαφώς περισσότεροι, με την αστυνομία να προβλέπει ότι θα ξεπεράσουν τους 10.000.
«Δεν θα αφήσουμε τους δρόμους στους υποστηρικτές της AfD», δήλωσε η Nora Berneisch της συμμαχίας «Σταματήστε το μίσος, σταματήστε το AfD». Η συμμαχία αυτή αποτελείται από πολιτικά κόμματα, συνδικάτα, φοιτητικές ενώσεις ή οργανώσεις υπεράσπισης των προσφύγων.
Για τους περισσότερους αυτό σημαίνει ότι θα εμποδίσουν με ειρηνικό τρόπο το AfD να ακουστεί το μήνυμά του. Περίπου 100 λέσχες τέκνο της πόλης προβλέπουν να κάνουν ένα είδος ρέιβ διαμαρτυρίας γύρω από την διαδήλωση. Οι DJ θα παίζουν την μουσική τους από σκάφη στον ποταμό Σπρέε ή φορτηγάκια που θα βρίσκονται σταθμευμένα στους γύρω δρόμους.
Πηγή κάποιας ανησυχίας αποτελεί για την αστυνομία η απειλή ακροαριστερών Antifa ότι θα κάνουν τα πάντα για να «σαμποτάρουν» τη διαδήλωση των υποστηρικτών της AfD, μη αποκλείοντας την χρήση βίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης