Τελευταία Νέα
Οικονομία

DW: Οι εξελίξεις στην Ιταλία εντείνουν την πίεση για συμφωνία σχετικά με το ελληνικό χρέος

DW: Οι εξελίξεις στην Ιταλία εντείνουν την πίεση για συμφωνία σχετικά με το ελληνικό χρέος
Ευρώπη και ΔΝΤ καταβάλλουν προσπάθειες για να γεφυρωθεί το χάσμα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Στις συζητήσεις μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος όσον αφορά τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους αναφέρεται η Deutsche Welle, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία εντείνουν τις πιέσεις για επίτευξη συμφωνίας.
Όπως μεταδίδει η άποψη που κυριαρχεί στις Βρυξέλλες είναι πως το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετάσχει στην τελευταία φάση του προγράμματος και να βάλει στη σφραγίδα του για την έξοδο πιστοποιώντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο.
Κι αυτό γιατί χαίρει μεγάλης αξιοπιστίας διεθνώς, κάτι που θα βοηθούσε σημαντικά την ομαλή πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 20 Αυγούστου.
Εκτός από την αξιοπιστία του ΔΝΤ, υπάρχει και ένας άλλο σημαντικός λόγος που επιβάλλει την εξεύρεση συμφωνίας και έχει να κάνει με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, όπου δύο αντισυστημικά κόμματα σχηματίζουν κυβέρνηση, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον κίνδυνο μιας εσωτερικής κρίσης στην ευρωζώνη.
Για τον λόγο αυτό η εκτίμηση που επικρατεί στην έδρα των κοινοτικών οργάνων είναι πως θα χρειαστεί μια ισχυρή απόφαση για την Ελλάδα στις 21 Ιουνίου, ώστε να την «θωρακίσει» στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης