Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης στην παραγωγή πετρελαίου μετά τον Ιούνιο 2018

Novak (Ρωσία): Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης στην παραγωγή πετρελαίου μετά τον Ιούνιο 2018
Ο ρώσος υπουργός Πετρελαίου κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα θα εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία του ΟΠΕΚ κατά τον Μάιο του 2018
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Reuters, το οποία κάνει λόγο για αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ειδικότερα, ο Novak ανέφερε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα συζητήσουν όλες τις διαθέσιμες προτάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν στις 22 Ιουνίου στη Βιέννη.
Ωστόσο, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Μόσχα «θα εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και κατά τον Μάιο του 2018», παρά το γεγονός ότι το ποστοστό συμμόρφωσης των χωρών απέναντι στη συμφωνία είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al Falih, ανέφερε ότι είναι πιθανό να σημιεθωεί μία σταδιακή αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται ότι χθες (24/5) ο Alexander Novak δήλωσε ότι οι περιορισμοί στην παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσαν να υποχωρήσουν, εφόσον διαπιστωθεί ότι η ενεργειακή αγορά έχει σταθεροποιηθεί.
Το ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών απέναντι στη συμφωνία για τον Απρίλιο του 2018, το οποίο μεταφράζεται ως το ύψος των περικοπών που πραγματοποίησαν στην παραγωγή τους, ανήλθε στο 152%, ποσοστό κατά πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με τον στόχο του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας.
Μάλιστα, η αύξηση της παραγωγής θα μπορούσε να αγγίξει τα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να αντισταθμίσει την πτώση που έχει σημειωθεί τόσο στην παραγωγή της Βενεζουέλας, όσο και τους ενδεχόμενους περιορισμούς που μπορεί να προκύψουν στις εξαγωγές του Ιράν, εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης