Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ «κλείνει» την υπόθεση κατά της Gazprom χωρίς πρόστιμα - Αύξηση εξαγωγών «βλέπει» ο Miller

tags :
Η ΕΕ «κλείνει» την υπόθεση κατά της Gazprom χωρίς πρόστιμα - Αύξηση εξαγωγών «βλέπει» ο Miller
Η επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι οι παραχωρήσεις της Gazprom αμβλύνουν τις ανησυχίες
Η επιτροπή  ανταγωνισμού της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι οι παραχωρήσεις της Gazprom αμβλύνουν τις ανησυχίες για καταχρηστικές πρακτικές στην αγορά.
H ρωσική Gazprom συμφώνησε την Πέμπτη 24/5/2018 με την ρυθμιστική  αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ να μεταρρυθμίσει τη δομή τιμολόγησης και να επιτρέψει στους αντιπάλους της να δραστηριοποιηθούν στην ανατολική Ευρώπη, αποφεύγοντας τα πρόστιμα  σε μια υπόθεση που διήρκησε για επτά χρόνια.
Η επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι οι παραχωρήσεις της Gazprom αμβλύνουν τις ανησυχίες για καταχρηστικές πρακτικές στην αγορά, κλείνοντας την μακροχρόνια υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στην ΕΕ που ξεκίνησε με επιδρομές σε 20 γραφεία σε 10 χώρες το 2011.
Η απόφαση της ΕΕ να αποδεχθεί την προσφορά της Gazprom της επέτρεψε να αποφύγει πρόστιμα ύψους έως και 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της - αποτέλεσμα που εξόργισε την Πολωνία και τις ανατολικές χώρες της ΕΕ που έχουν ζητήσει μια πιο σκληρή γραμμή από τις Βρυξέλλες.
Το περίγραμμα της διευθέτησης που κράτησε  περισσότερο από ένα χρόνο ολοκληρώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, σύμφωνα με το Reuters.

Αύξηση των εξαγωγών της Gazprom στην Ευρώπη «βλέπει» ο Al. Miller

Η φθίνουσα παραγωγή φυσικού αερίου της Ευρώπης θα εξασφαλίσει σταθερή άνοδο των εισαγωγών από την ηπειρωτική χώρα, η οποία θα μπορούσε να αυξηθεί έως και το 50% μέχρι το 2035, δήλωσε την Πέμπτη 24/5/2018 ο επικεφαλής του ρωσικού εξαγωγέα φυσικού αερίου Gazprom.
Η δήλωση ήρθε όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Gazprom έφθασαν σε συμφωνία αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Ο Alexei Miller δήλωσε σε οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη ότι οι εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 200 δισ. κυβικά μέτρα το 2035 και το μερίδιο του λέοντος θα προέλθει από τη Ρωσία.
Η Ρωσία μπορεί να προμηθεύσει μέχρι και 100 bcm από αυτούς τους όγκους, είπε.
Η  Gazprom αναμένει οι εξαγωγές της προς την Ευρώπη να ανέλθουν σε 199 δισ. το τρέχον έτος.

Πηγή:  www.worldenergynews.gr
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης