Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας - Στο +0,35% και τα 1.296,24 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας - Στο +0,35% και τα 1.296,24 δολ. ανά ουγγιά
Η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου παρέχει στήριξη προς την τιμή του πολύτιμου μετάλλου
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (24/5) ο χρυσός, πλησιάζοντας στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς η πτώση του αμερικανικού δολαρίου και η γεωπολιτική αστάθεια παρέχουν στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, περί τις 2:44 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,35% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.296,24 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,30% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,74 γεν.
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve δεν κατάφεραν να στηρίξουν το αμερικανικό δολάριο, καθώς οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας εμφανίζουν μία πιο μετριοπαθή στάση αναφορικά με τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.
Παράλληλα, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ στρέφουν τους επενδυτές προς τον χρυσό, ο οποίος αποτελεί «καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας, με τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να τονίζει ότι θα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία που αφορούν τόσο τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, όσο και τις πωλήσεις κατοικιών για τον Απρίλιο του 2018, προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύεται κατά +0,88% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,55 δολ. ανά ουγγιά, ενώ παρόμοια άνοδο σημειώνει και η τιμή της πλατίνας, και συγκεκριμένα στο +0,82% και τα 908,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης