Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017, οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,4%
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (24/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, μετά τα ασθενή στοιχεία που δημοσιεύθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί σημαντική πτώση κατά -1,1% λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Παράλληλα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι λιανικές πωλήσεις να παραμείνουν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση.
Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017, ο σχετικός δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,4%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση του δείκτη κατά -0,7%.
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψην το σύνολο του τρέχοντος έτους, «η αύξηση των λιανικών πωλήσεων επιβραδύνθηκε σημαντικά, καθώς οι αυξήσεις στα τρόφιμα, τα είδη οικιακής χρήσης και τις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου αντισταθμίστηκαν από την πτώση που σημειώθηκε σε όλους τους άλλους τύπους λιανικών πωλήσεων», σύμφωνα με τον αναλυτή της ONS, Rob Kent-Smith.
Η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να σημειώσει ασθενέσθερη ανάπτυξη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεγάλες οικονομίας για το 2018, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit επηρεάζει σημαντικά τη δραστηριότητα και τις επενδύσεις.
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, έχει καταστήσει σαφές ότι η Τράπεζα δε θα αυξήσει άμεσα τα επιτόκιά της, στηρίζοντας την πρόσφατη απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο κατά την τελευταία της συνεδρίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης