Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Σημαντικό βήμα για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας

Παπαδημούλης: Σημαντικό βήμα για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας
Πολλές οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, υπάρχει η πολιτική βούληση να καταφέρουμε ως χώρα τόνισε ο κ.Παπαδημούλης
Σημαντικό βήμα για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας για την δ’ αξιολόγηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται τώρα στη πλήρη διαμόρφωση του σχεδίου της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης και στη ρύθμιση του δημόσιου χρέους.
Σε άρθρο του στο ευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης «European Post», ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές, ωστόσο υπάρχει η πολιτική βούληση να καταφέρουμε ως χώρα και ως κοινωνία να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για το «πέρασμα» σε μια νέα εποχή».
«Τίποτα από όσα έχουν προχωρήσει και έχει επιτύχει η κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, καθώς είναι αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015, με την κοινωνία ενεργά συμμέτοχη σε αυτόν τον αγώνα.
Παρά τα μεγάλα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, η μεγάλη αυτή προσπάθεια έχει αρχίσει να αποδίδει σήμερα, βήμα-βήμα, τους πρώτους καρπούς» επισημαίνει ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι η ανεργία και η φτώχεια έχουν μειωθεί σημαντικά.
«Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για ταχύτερη μείωση και των δύο δεικτών, για αξιοπρεπή εργασία, εργασιακή ασφάλεια και βιώσιμους μισθούς.
Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα της δημοκρατίας, στην ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, και σε φαινόμενα βίας στην πολιτική – ζητήματα δηλαδή που δεν αφορούν αποκλειστικά την οικονομία» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.
Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ.Παπαδημούλης τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολύ θετικά και ρεαλιστικά βήματα, με τις ελληνικές θέσεις να είναι ξεκάθαρες και να υπηρετούν το εθνικό συμφέρον».
«Οι θετικές εξελίξεις που έχουμε σήμερα μένει να αποτυπωθούν σε μια τελική συμφωνία, ικανή να αντέξει στον χρόνο, με ισχυρές διεθνές εγγυήσεις, που να σέβεται τις θέσεις και τις ευαισθησίες των δύο πλευρών» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης