Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,2% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.289,60 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,2% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.289,60 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,2% έκλεισε ο χρυσός, καθώς δέχτηκε εκ νέου πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (23/5/2018) ο χρυσός, καθώς δέχτηκε εκ νέου πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ.
Το ευρώ διολίσθησε σήμερα σε χαμηλά πέντε μηνών έναντι του δολαρίου, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για το επιχειρηματικό κλίμα της Ευρωζώνης.
Ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 54,1 μονάδες τον Μάιο του 2018, από 55,1 μονάδων τον Απρίλιο του 2018.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών, ενώ η δείκτης κατέγραψε επιβράδυνση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Η δραστηριότητα υποχώρησε τόσο στον μεταποιητικό κλάδο όσο και στον κλάδο υπηρεσιών, με τους σχετικούς δείκτες να υποχωρούν σε χαμηλά 18 και 16 μηνών αντίστοιχα.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τον πληθωρισμό και το πώς αυτό θα επηρεάσει την πορεία αύξησης των επιτοκίων.
Τα πρακτικά αναμένεται να δείξουν ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε τροχιά να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου, τη δεύτερη για το 2018.
Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να εξομαλύνει σταδιακά την πολιτική της και εάν αυξήσει τα επιτόκια τρεις ή τέσσερις φορές φέτος είναι ένα οριακό ζήτημα.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 0,2% ή 2,40 δολ., στα 1.289,60 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να τονίζει ότι δεν είναι ικανοποιημένος.
Ο Trump δήλωσε σήμερα πως θα μπορούσε να υπάρξει μια αλλαγή κατεύθυνσης στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, τονίζοντας ότι η σημερινή διαδρομή δείχνει «πάρα πολύ δύσκολη για να πετύχει» και ότι οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία χρειάζεται «μια διαφορετική δομή».
Χθες, ο Trump δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις πρόσφατες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι ήταν «μια αρχή».
Εν τω μεταξύ, επιμένει η αβεβαιότητα γύρω από την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον Trump και στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un.
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος συνεχίζει τις προετοιμασίες του για την πολυαναμενόμενη συνάντηση, προειδοποιώντας όμως ότι είναι έτοιμος να την ακυρώσει ή να την αναβάλει αν δεν εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης