Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας - Στο +0,36% και τα 1.296,34 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας - Στο +0,36% και τα 1.296,34 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα πρακτικά της Federal Reserve, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (23/5) ο χρυσός, μετά τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών, με το πολύτιμο μέταλλο να απομακρύνεται από τα χαμηλά πέντε μηνών στα οποία βρέθηκε προηγουμένως.
Ειδικότερα, περί τις 2:02 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.296,34 δολ. ανά ουγγιά, επιστρέφοντας ξανά πάνω από τη ζώνη των 1.290 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο, το οποίο αποτελεί σημαντικό αντίβαρο για τον χρυσό, υποχωρεί κατά -1,04% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,75 γεν, υποχωρώντας μετά από αρκετές ημέρες κάτω από τη ζώνη των 110 γεν.
Σημαντική στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο παρέχουν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες επέστρεψαν μετά τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένες από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Ο αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε δηλώσεις σε ότι αφορά και τη συνάντησή του με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, τονίζοντας ότι η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου μπορεί να αναβληθεί και να μεταφερθεί για αργότερα εντός του έτους.
Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο επηρεάζεται σημαντικά από τις κινήσεις του δολαρίου, καθώς το ασθενέσθερο δολάριο καθιστά τον χρυσό λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τον πληθωρισμό και το πώς αυτό θα επηρεάσει την πορεία αύξησης των επιτοκίων.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,15% στα 16,55 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση για την πλατίνα, και συγκεκριμένα στο -0,61% και τα 980,80 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης