Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 9,2% σκαρφάλωσε η ανεργία για το α΄ τρίμηνο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Στο 9,2% σκαρφάλωσε η ανεργία για το α΄ τρίμηνο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω πτώση της ανεργίας στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στο 8,8%
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε η ανεργία στη Γαλλία για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/5) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καταδεικνύοντας ότι η δυναμική της γαλλικής οικονομία εξακολουθεί να υποχωρεί κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε στο 9,2% έναντι 9% το τελευταίο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω πτώση της ανεργίας στο 8,8%.
Η επιδείνωση της ανεργίας στη Γαλλία οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη της οικονομίας κατέγραψε σημαντική επιβράδυνση, μετά από μία έντονη επιτάχυνση στα τέλη του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, η πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης ενισχύει την αβεβαιότητα απέναντι στο εάν η οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να καταγράφει επιβράδυνση ή εάν θα σημειωθεί ανάκαμψη κατά τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, η κυβέρνηση της Γαλλίας τονίζει ότι η ανεργία της χώρας παραμένει σε καθοδική τάση παρά τις διακυμάνσεις που σημειώνονται ανά τρίμηνο, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2017, η ανεργία ανερχόταν στο 9,6%.
Το ποσοστό απασχόληση του πληθυσμού ηλικίας 15-64 ετών παρέμεινε στο 65,7%, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ η ανεργία στια τάξεις των νέων παραμένει πάνω από το 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης