Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό, στα 1.292 δολ. ανά ουγγιά

Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό, στα 1.292 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη 0,1% έκλεισε ο χρυσός, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη συνάντηση Trump - Kim
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (22/5/2018) ο χρυσός, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το εάν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un.
Η Νότια Κορέα προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες, καθιστώντας σαφές ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τις πρόσφατες εντάσεις που έλαβαν χώρα στην κορεατική χερσόνησο.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, διατύπωσε τη θέση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δεν θα διστάσει να ακυρώσει τη συνάντηση του με τον Kim Jong un διατύπωσε τη θέση ότι ο Trump δεν θα διστάσει να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Kim.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Pence υποστήριξε η Βόρεια Κορέα δεν πρέπει να αποπειραθεί να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με αντάλλαγμα υποσχέσεις τις οποίες δεν σκοπεύει να τηρήσει.
Επιπλέον, ο Pence υποστήριξε πως αν και οι ΗΠΑ θεωρούν πως έχει σημειωθεί πρόοδος ως προς το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας, η στρατιωτική επιλογή δεν έχει αποκλειστεί.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι ο Λευκός Οίκος συνεχίζει τις προετοιμασίες του για την πολυαναμενόμενη σύνοδο κορυφής με τον Kim, προειδοποιώντας όμως ότι είναι έτοιμος να την ακυρώσει ή να την αναβάλει αν δεν εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 1,10 δολ. ή περίπου 0,1%, στα 1.292 δολ. ανά ουγγιά.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, με το Πεκίνο να ανακοινώνει σήμερα πως θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
H Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την 1η Ιουλίου 2018, λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τα εμπορικά ζητήματα.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, τόνισε σήμερα πως οι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Κίνα θα παραμείνουν σε ισχύ, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Trump αναστέλλει ξεχωριστούς προτεινόμενους δασμούς σε κινεζικά αγαθά.
Όπως διευκρίνισε ο Mnuchin σε επιτροπή της Γερουσίας, το πλαίσιο της συμφωνίας που προέκυψε από τις εμπορικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα περιλαμβάνει μόνο την αναστολή των έως 150 δισ. δολ. σε πιθανούς δασμούς στον κλάδο της τεχνολογίας και σε άλλα προϊόντα.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης