Τελευταία Νέα
Οικονομία

RIA Novosti: «Έτοιμες» για συμφωνίες joint ventures στα ναυπηγεία Ελλάδα και Ρωσία

RIA Novosti: «Έτοιμες» για συμφωνίες joint ventures στα ναυπηγεία Ελλάδα και Ρωσία
Σύμφωνα με δηλώσεις του Δ. Βελάνη, ειδικού σύμβουλου του πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τη Ρωσία
Η Αθήνα είναι έτοιμη να δημιουργήσει συμφωνίες joint ventures με τη Ρωσία για την κατασκευή ρωσικών πλοίων στα ελληνικά ναυπηγεία, όπως υποστήριξε ο κ. Δημήτριος Βελάνης, ειδικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τη Ρωσία.
Ο κ. Βελάνης μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο με αφορμή το φόρουμ St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF 2018), το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 24 και 26 Μαΐου 2018.
Όπως ανέφερε ο Έλληνας αξιωματούχος η Ελλάδα αναμένει ότι θα υπάρξει υπογραφή μίας σειράς συμφωνιών κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Φόρουμ, οι οποίες θα αφορούν τους τομείς ναυτιλίας, γεωργίας και άλλους.
«Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά ναυπηγία, με αποτέλεσμα τα πλοία του ρωσικού στόλου τα οποία περνούν από τη Μεσόγειο να έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν.
Επίσης τα ναυπηγεία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία συμφωνιών joint ventures μεταξύ των δύο χωρών.
Επιπρόσθετα θα μπορούσαν να υπάρξουν συμφωνίες για κατασκευή πλοίων, συμπεριλαμβανομένων και catamaran, η οποία θα μπορούσε να ξεκινά σε ρωσικά ναυπηγεία και να ολοκληρώνεται στα ελληνικά», τόνισε ο κ. Βελάνης.
«Η Ρωσία στο παρελθόν επισκεύαζε πλοία σε τρία ή τέσσερα ελληνικά ναυπηγεία κάθε χρόνο, αλλά αυτό έχει διακοπεί.
Επιθυμούμε ορισμένα από τα ναυπηγεία μας να συνεργαστούν με τα ρωσικά», κατέληξε ο κ. Βελάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης