Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ισραήλ: Η πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά παγκοσμίως F-35 σε μάχη

tags :
Ισραήλ: Η πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά παγκοσμίως F-35 σε μάχη
Το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα εκτός ΗΠΑ που απέκτησε F-35 τον Δεκέμβριο του 2016
Το Ισραήλ έγινε η πρώση χώρα που χρησιμοποίησε το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 σε μάχη, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/5) ο επικεφαλής των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων, μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στο Twitter.
Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο ισραηλινός υποπτέραρχος, Amikam Norkin, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επικεφαλής 20 ξένων Πολεμικών Αεροποριών, «πετάμε το F-35 σε όλη τη Μέση Ανατολή και έχουμ ήδη επιτεθεί δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα».
Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Norkin έδειξε φωτογραφίες ενός ισραηλινού F-35 εν ώρα πτήσης πάνω από τη Βηρυτό.
Το F-35, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρεία Lockheed Μartin Corp, είναι επίσης γνωστό με την ονομασία Joint Strike Fighter, ενώ το Ισραήλ αποτέλεσε την πρώτη χώρα εκτός ΗΠΑ που το απέκτησε, τον Δεκέμβριο του 2016.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής έχουν παραδωθεί τουλάχιστον εννέα F-35 από τα πενήντα που έχουν συμφωνηθεί συνολικά.
Όπως ανέφερε το Ισραήλ, οι αεροπορικές δυνάμεις του πραγματοποίησαν πρόσφατα μία σειρά επιθέσεων κατά υπόπτων ιρανικών εγκαταστάσεων στη Συρία, καθώς και κατά θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης