Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Γαλλία «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία εταιριών για την ανάμειξή τους στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων

H Γαλλία «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία εταιριών για την ανάμειξή τους στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων
H Γαλλία «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία εταιριών για την ανάμειξή τους στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων
Η Γαλλία πάγωσε σήμερα (18/5) τα περιουσιακά στοιχεία επτά οντοτήτων που εδρεύουν στη Συρία, στον Λίβανο και στην Κίνα για την ανάμειξή τους στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, σύμφωνα με τρεις αποφάσεις που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι αποφάσεις αυτές αφορούν τις επιχειρήσεις Al Mahrous Group (Δαμασκός), η οποία έχει δύο θυγατρικές στο Ντουμπάι και στην Αίγυπτο, Sigmatec (Δαμασκός), Technolab (Λίβανος) όπως και μια εταιρεία εμπορίου που εδρεύει στο Γκουανγκτσού στην Κίνα.
Το μέτρο αυτό αφορά επίσης δύο Σύρους πολίτες, όπως και ένα άτομο που γεννήθηκε το 1977 στον Λίβανο, η υπηκοότητα του οποίου δεν διευκρινίζεται.
Τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των οντοτήτων και ατόμων θα παγώσουν για έξι μήνες από σήμερα 18 Μαΐου του 2018 βάσει τριών αποφάσεων που φέρουν την υπογραφή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.
Η Γαλλία προχώρησε ήδη από τον Ιανουάριο στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων 25 οντοτήτων και υπευθύνων συριακών επιχειρήσεων, αλλά και γαλλικών, λιβανέζικων ή κινεζικών που είναι ύποπτες ότι τροφοδοτούσαν το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων.
Μεταξύ των επιχειρήσεων που βρέθηκαν στο στόχαστρο βρίσκονταν τότε εισαγωγείς και διανομείς μετάλλων, ηλεκτρονικών και συστημάτων φωτισμού. Ορισμένες εταιρείες δεν είχαν καν έδρα στην διεύθυνση που ανέφεραν.
Περίπου τριάντα χώρες θα καταλήξουν σήμερα στο Παρίσι σε μηχανισμούς που θα επιτρέπουν την καλύτερο εντοπισμό και την τιμωρία αυτών που ευθύνονται για τις χημικές επιθέσεις, οι οποίες έχουν διαπραχθεί κυρίως στη Συρία.
Η χημική επίθεση που φέρεται ότι έγινε στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, στις 7 Απριλίου, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, και οδήγησε στα πλήγματα που έκαναν από κοινού οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία κατά εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος, το οποίο αρνείται ωστόσο οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης