Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Fosun: Αυξάνει το ποσοστό στη Folli Follie στο 16,67% - Ζητά εξηγήσεις από τη διοίκηση

tags :
Fosun: Αυξάνει το ποσοστό στη Folli Follie στο 16,67% - Ζητά εξηγήσεις από τη διοίκηση
Εξηγήσεις από τη Folli Follie ζητά η Fosun - Αύξησε το ποσοστό της στην εισηγμένη στο 16,37%
Σε επίσημη ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Ομίλου Guo Guangchang, εκφράζει τη στήριξή του στην ελληνική εταιρεία καθώς και στην επένδυση που έχει πραγματοποιήσει σε αυτή.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ομίλου προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στο οποίο είναι εισηγμένος η Fosun αναφέρει ότι το διοικητικό της συμβούλιο σημειώνει πως ορισμένες παραδοχές του report της QCM αποτελούν "απλές εικασίες".
Όπως αναφέρεται, "έχοντας αξιολογήσει την επίσημη πληροφόρηση που έδωσε η Folli Follie, τις εκθέσεις των ελεγκτών, την πάνω από 20 έτη πορεία της ως εισηγμένη εταιρεία και την εμπιστοσύνη της εταιρείας (δηλαδή της Fosun) στον βασικό της μέτοχο και στη διοίκηση, αυξήσαμε τη συμμετοχή μας στην FFG από το 13,89% στο 16,37%".
Ωστόσο συνεχίζει αναφέροντας ότι πρόσφατα το Δ.Σ. παρατήρησε τη συνεχιζόμενες έρευνες από την αγορά και τα μέσα ενημέρωσης που αφορούν την υπόθεση αλλά και ότι απαντήσεις σε σχέση με τα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν ανακοινώθηκαν.
Προκειμένου να προστατεύσει, σημειώνει, τα συμφέροντά της ως μέτοχος μειοψηφίας στην Folli Follie η εταιρεία επέδωσε επιστολή (enquiry letter) μέσω του μη εκτελεστικού διευθυντή που έχει στην Folli Follie ζητώντας από τα εμπλεκόμενα μέρη εξηγήσεις.
Η εταιρεία, αναφέρει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα κρατήσει ενήμερους μετόχους και επενδυτές καθώς και το κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη και θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις όταν κριθεί απαραίτητο.








Γκότσης (Ε.Κ.): Πρωτόγνωρη η υπόθεση της Folli Follie - Αναμένουμε τα πορίσματα

«Ολοκληρώσαμε μια δέσμη ενεργειών, η οποία είναι ικανή -όχι άμεσα αλλά εν ευθέτω χρόνω- να μας δώσει αποτελέσματα τα οποία να είναι αξιόπιστα», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, σχετικώς με την υπόθεση της Folli-Follie.
Κατά τη συζήτηση επί των Ετήσιων Εκθέσεων (2016 και 2017) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Επιτροπή Θεσμών, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της ελληνικής εταιρείας τόσο από την πρόεδρο, Τασία Χριστοδουλοπούλου, όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έκανε λόγο για περίπτωση «πρωτόγνωρη πολύ μεγάλου μεγέθους που δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά η αγορά».
Αφού, ο κ. Γκότσης ανέτρεξε στην πορεία των συμβάντων μετά την έκθεση του αμερικανικού fund για την Folli-Follie και ενημέρωσε ότι η Επιτροπή προχώρησε στις ενδεδειγμένες δράσεις, ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή, στην ουσία, αναμένει να ολοκληρωθούν οι έρευνες, που πραγματοποιούν οι θεσμοί ή οι εταιρείες στις οποίες έχει ανατεθεί το έργο.
«Όταν έχουμε τα πορίσματά τους, θα έρθουν στην Επιτροπή θα αξιολογηθούν και τότε θα υπάρξουν, όχι μόνον ανακοινώσεις, αλλά συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα στρέφονται αναλόγως με το ποιος παραπληροφόρησε ή παραποίησε ή προέβη σε όποια άλλη παραβατική πράξη και τότε ο πέλεκυς θα είναι πολύ βαρύς», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής.
Ο κ. Γκότσης, ευχήθηκε πάντως να υπάρξει διάψευση της συγκεκριμένης μελέτης (του αμερικανικού fund) και η εταιρεία να συνεχίσει την λειτουργία της όπως μέχρι τώρα, προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης