Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει να αποφασίσουν μόνες τους για το Ιράν

Macron: Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει να αποφασίσουν μόνες τους για το Ιράν
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει να κάνουν μόνες τους τις επιλογές τους σχετικά με το Ιράν, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Η Ευρώπη θα προσπαθήσει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις της που δραστηριοποιούνται στο Ιράν από τις κυρώσεις που επέβαλαν εκ νέου οι ΗΠΑ ως απάντηση στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αλλά κολοσσοί όπως ο Total θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους τις επιλογές τους, δήλωσε σήμερα (17/5/2018) ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Ο Macron μίλησε καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, A.P. Moller-Maersk, ακολουθώντας τον γαλλικό πετρελαϊκό κολοσσό, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το Ιράν, εξασθενίζοντας τις προσπάθειες της ΕΕ να διασώσει την πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη και να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες που συνεργάζονται με την Ισλαμική Δημοκρατία.
«Διεθνείς εταιρείες με συμφέροντα σε πολλές χώρες κάνουν τις δικές τους επιλογές σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.
Θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν αυτή την ελευθερία», δήλωσε ο ίδιος κατά την άφιξή του για τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.
«Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι εταιρείες και ιδιαίτερα οι μεσαίες επιχειρήσεις που ίσως είναι λιγότερο εκτεθειμένες σε άλλες αγορές, αμερικανικές ή άλλες, να μπορούν να κάνουν αυτή την επιλογή ελεύθερα», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης