Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «στόχαστρο» των hedge funds οι μετοχές της Apple, Bank of America, Wells Fargo και Citigroup

Στο «στόχαστρο» των hedge funds οι μετοχές της Apple, Bank of America, Wells Fargo και Citigroup
Στο «στόχαστρο» των hege funds οι μετοχές της Apple, Bank of America, Wells Fargo και Citigroup
Παρά το γεγονός ότι το α' τρίμηνο του 2018 τα hedge funds, έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στις τεχνολογικές μετοχές, εντούτοις προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών του τεχνολογικού κολοσσού  Apple.
Tο πρώτο τρίμηνο του 2018 τα hedge funds μείωσαν τις συμμετοχές τους στην Apple κατά περίπου 153 εκατομμύρια μετοχές, τη μεγαλύτερη μείωση από τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο του 2008.
Η πτώση του πρώτου τριμήνου ήταν η τρίτη μείωση τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, με την μοναδική άνοδο να είναι μια αύξηση κατά 8,6 εκατ. μετοχές το 4ο τρίμηνο του 2017.
Ωστόσο, ενώ ο ενθουσιασμός των επενδυτών για την Apple έχει ελαφρώς μειωθεί το 2018 λόγω ανησυχίας για το αν η εταιρεία θα μπορέσει να διατηρήσει το ρυθμό της πώλησης μονάδων iPhone.
Ο CEO της Apple Tim Cook, προς το παρόν, καταφέρνει να κρατά τις πιέσεις στην μετοχή καθώς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών αξίας δεκάδων δισ. δολαρίων που έπεισαν το μόνο άτομο που έχει σημασία.
Πράγματι, επειδή όλοι οι άλλοι το πωλούσαν, μια αξιοσημείωτη εξαίρεση από την τάση ήταν ο Warren Buffett.
Η Berkshire αγόρασε επιπλέον 75 εκατομμύρια μετοχές της Apple κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, με αποτέλεσμα να καταστεί ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής της εταιρείας.
Ξεχωριστά, οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο το α' τρίμηνο του 2018, με τις μετοχες των Bank of America, Wells Fargo και Citigroup να βρίσκονται μεταξύ των 10 πρώτων μετοχών που είδαν μειώσεις στις συμμετοχές από hedge funds κατά το α' τρίμηνο του 2018.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, hedge funds και θεσμικοί επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους στην Bank of America κατά περίπου 135 εκατομμύρια μετοχές, την Citigroup κατά περίπου 67 εκατομμύρια μετοχές και την Wells Fargo κατά περίπου 46 εκατομμύρια μετοχές.
 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης