Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναλυτές στο Reuters: Πιο ισχυρό το story της ανάκαμψης στην Ιταλία παρά στην Ελλάδα

Αναλυτές στο Reuters: Πιο ισχυρό το story της ανάκαμψης στην Ιταλία παρά στην Ελλάδα
Τα hedge funds στοιχηματίζουν στη μεγάλη ανάκαμψη των ιταλικών τραπεζών ικανοποιητικού tier
Τις ιταλικές τράπεζες ικανοποιητικού tier (mid-tier) επιλέγουν τα μεγάλα hedge funds καθώς τις θεωρούν μία από τις λίγες εναπομείνασες επιλογές στην Ευρώπη όσον αφορά την ανάκαμψη, αναμένοντας ότι θα «αποβάλλουν» δισεκατομμύρια ευρώ επισφαλών δανείων.
Μάλιστα, αναλυτές επισημαίνουν στο Reuters, ότι το story της ανάκαμψης είναι πιο ισχυρό στην Ιταλία παρά στην Ελλάδα, καθώς οι ιταλικές τράπεζες επωφελούνται από την ενίσχυση της ανάπτυξης και την προοπτική των αυξήσεων στα επιτόκια από το 2019.
Σημειώνεται ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη άφησε στις ιταλικές τράπεζες επισφαλή δάνεια 285 δισ. ευρώ, ωστόσο -μέχρι στιγμής- αυτή η επιλογή των hedge funds φαίνεται ότι αποδίδει, καθώς οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών έχουν ενισχυθεί κατά 15% σε ετήσια βάση έναντι υποχώρησης 1% για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Ακόμα και η περίπτωση κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ Λέγκας και Κινήματος Πέντε Αστέρων δεν έχει αλλάξει τα σχέδια των hedge funds.
Τα επισφαλή δάνεια της Ιταλίας είναι μια κληρονομιά της ύφεσης που προκλήθηκε από την κρίση χρέους με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τραπεζικό δανεισμό.
Αλλά η πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές έχει αρχίσει να αποδίδει με αποτέλεσμα τα κόκκινα δάνεια να έχουν περιοριστεί στο 14,5% από 17,3% που ήταν ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of Italy.
Ακόμα και η Banca Monte dei Paschi di Siena έχει παρουσιάζει πρόοδο.
«Είναι ο τελευταίος χρηματοπιστωτικός τομέας στην Ευρώπη που είναι πολύ φτηνός και υπάρχει ένας οδικός χάρτης για ανάκαμψη τα επόμενα δύο χρόνια», δήλωσε ο Giuseppe di Mino της Amber Capital.
Ο Nigel Gliksten της Toscafund, δήλωσε στο Reuters ότι το story της ανάκαμψης είναι ισχυρότερο στην Ιταλία παρά στην Ελλάδα, καθώς οι ιταλικές τράπεζες θα επωφεληθούν από τη βελτίωση της ανάπτυξης και την προοπτική αύξησης των επιτοκίων στην ευρωζώνη από το 2019.
«Μας αρέσει ο τομέας αυτός καθώς είναι εκτεθειμένος στην εγχώρια οικονομική ανάκαμψη και στα επιτόκια», δήλωσε ο Francesco De Astis από τη Eurizon Capital SGR.
Σημειώνεται ότι η οικονομία της Ιταλίας έχει επεκταθεί κατά 1,5% φέτος, όπως και το 2017, που ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό μετά το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης