Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση στις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ – Η Άγκυρα διώχνει τον Ισραηλινό πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη

Κρίση στις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ – Η Άγκυρα διώχνει τον Ισραηλινό πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη
Η Τουρκία είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ μετά τη σφαγή στη Γάζα
Κρίση στις διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ καταγράφεται ύστερα από την έντονη αντιπαράθεση Erdogan – Netanyahu για τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 60 Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από τα ισραηλινά πυρά.
Συγκεκριμένα, και όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε από τον Ισραηλινό πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη να επιστρέψει στην χώρα του για «κάποιο διάστημα».
Σημειώνεται πως χθες Τρίτη 16/5 η Άγκυρα είχε απευθύνει το ίδιο αίτημα και στον πρεσβευτή του Ισραήλ ενώ είχε ανακαλέσει και τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ.
Σημειώνεται πως χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε κράτος απαρτχάιντ ενώ έβαλε κατά του Netanyahu, κατηγορώντας τον ότι έχει «παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του».
«Ο Netanyahu είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ που κατέλαβε εδάφη ενός ανυπεράσπιστου λαού εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματά του κάνοντας επίθεση στην Τουρκία.
Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς;
Διάβασε τις Δέκα Εντολές» ανέφερε ο Erdogan με την απάντηση του Netanyahu να είναι άμεση.
«Ο Ερντογάν είναι μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καταλαβαίνει πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές.
Προτείνω να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής» υπογράμμισε ο Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης