Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το β΄ τρίμηνο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το β΄ τρίμηνο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Γαλλίας για τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 102 μονάδες τον Απρίλιο 2018
Ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας κατά 0,3% για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με την καθιερωμένη μηνιαία έρευνά της την οποία δημοσίευσε σήμερα, με το γαλλικό ΑΕΠ να διατηρεί ως επί το πλείστον ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης με το προηγούμενο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Bank of France, που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο, υποχώρησε στις 102 μονάδες τον Απρίλιο 2018, έναντι 103 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Όπως ανέφερε η έρευνα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας επιταχύνθηκε ελαφρώς τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ενώ οι επιχειρήσεις αναμένουν ότι η βιομηχανική δραστηριότητα θα στεθεροποιηθεί τον Μάιο.
Σε ότι αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 102 μονάδες, έναντι 103 μονάδες τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, με τους επιχειρηματίες να αναμένουν περαιτέρω επιβράδυνση του κλάδου τον Μάιο.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο, υποχώρησε στις 104 μονάδες, έναντι 105 μονάδων τον Μάρτιο, ενώ σύμφωνα με τις επιχειρήσεις του κλάδου, η δραστηριότητα θα είναι υποτονική κατά τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης