Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Υπέρ της ειρήνης και της ΕΕ διαδήλωσαν χιλιάδες Πολωνοί - Η κυβέρνηση μας απομονώνει από την ΕΕ

AFP:  Υπέρ της ειρήνης και της ΕΕ διαδήλωσαν χιλιάδες Πολωνοί - Η κυβέρνηση μας απομονώνει από την ΕΕ
Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία, για μια ελεύθερη Πολωνία, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Χιλιάδες πολωνοί διαδήλωσαν στους δρόμους της Βαρσοβίας υπέρ της ελευθερίας, η οποία απειλείται, όπως κατήγγειλαν, από τη συντηρητική κυβέρνηση της χώρας ενώ δήλωσαν την προσήλωσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες της Πολωνίας και της ΕΕ συγκεντρώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Charles de Gaulle, στην καρδιά της Βαρσοβίας, προτού κατευθυνθούν στο κάστρο της Παλιάς Πόλης, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.
«Βρίσκομαι εδώ διότι η Πολωνία αρχίζει να απομονώνεται (στην Ευρώπη) εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησής μας και για να δείξουμε ότι στην Πολωνία υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αξίες που αντιπροσωπεύει» τόνισε διαδηλωτής.
«Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία, για μια ελεύθερη Πολωνία, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αυτό είναι το σημαντικότερο» υπογράμμισε ο Gregor Setyina, ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Πλατφόρμας των Πολιτών (PO), που μετείχε στη διαδήλωση «Πορεία για την Ελευθερία».
Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, το PO και οι φιλελεύθεροι σύμμαχοί του, του κόμματος Nowoczesna έχουν τη στήριξη του 33,4% των ψηφοφόρων, πίσω από τους συντηρητικούς του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) με ποσοστό 36,9% των ψήφων.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης