Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αποδοκιμάστηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μαλαισίας από πλήθος σε αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ

Reuters: Αποδοκιμάστηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μαλαισίας από πλήθος σε αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ
Αρκετοί επιδίωξαν να σταματήσουν τα αμάξια που νόμιζαν ότι μετέφεραν τον πρώην πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, αν και δεν επιβεβαιώθηκε ότι το ζευγάρι όντως βρισκόταν στο αεροδρόμιο
Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ένα μικρό αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ το Σάββατο 12/5 όταν έγινε γνωστό ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Najib Razak, σχεδίαζε να ταξιδέψει με τη σύζυγό για την πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο λόγος ήταν ότι ο πρώην πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του οποίου εμπλέκεται σε σκάνδαλο και ηττήθηκε στις πρόσφατες εκλογές, προγραμμάτισε ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο νέος πρωθυπουργός της Μαλαισίας Marathir Mohamad  σκοπεύει να δώσει εντολή για να επαναρχίσουν τις έρευνες για ένα σκάνδαλο, που φέρεται να έχει συμμετοχή και ο Najib από το 2015.
Το συγκεντρωμένο πλήθος προσπάθησε να εμποδίσουν αμάξια να μπουν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ, αλλά απωθήθηκε από τους φρουρούς.
Υπήρχαν και πολλοί αστυνομικοί, αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια.
Σχεδόν 30 χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν live το περιστατικό στο Facebook, μέχρι που η σύνδεση διακόπηκε.
Ο Marathir ορκίστηκε πρωθυπουργός την Πέμπτη 9/5 και έχει δεσμευτεί ότι θα γίνει έρευνα για ένα σκάνδαλο δισ. δολ., καθώς το κράτος φέρεται να χρηματοδότησε έναν οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε από τον Najib, που επίμονα αρνείται τις κατηγορίες.
Σημειώνεται ότι μετά το περιστατικό, ο Najib , που επρόκειτο να φύγει μαζί με τη σύζυγό του Rosmah Mansor να φύγει για ολιγοήμερες διακοπές από το αεροδρόμιο, δήλωσε ότι θα σεβαστούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που τους επέβαλε η Υπηρεσία Μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης