Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,1% για τον χρυσό, στα 1.320,70 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,5%

Απώλειες 0,1% για τον χρυσό, στα 1.320,70 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,5%
Με οριακές μεταβολές έκλεισε ο χρυσός, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας σημείωσε κέρδη - τα πρώτα μετά από τρεις εβδομάδες απωλειών
Με οριακές μεταβολές έκλεισε σήμερα (11/5/2018) ο χρυσός, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας σημείωσε κέρδη - τα πρώτα μετά από τρεις εβδομάδες απωλειών - καθώς το δολάριο συνέχισε να αποδυναμώνεται, στον απόηχο των κατώτερων των προσδοκιών στοιχείων που ανακοινώθηκαν χθες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Το δολάριο καταγράφει σήμερα περαιτέρω υποχώρηση, καθώς τα χθεσινά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή των ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη τον Απρίλιο του 2018, καθώς το αυξανόμενο κόστος για τη βενζίνη αντισταθμίστηκε από μια συγκράτηση των τιμών στην υγειονομική περίθαλψη.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) σημείωσε άνοδο 0,2%, έναντι αύξησης 0,1% του Μαρτίου.
Έτσι, οι ανησυχίες για μια επικείμενη άνοδο του πληθωρισμού υποχώρησαν προσωρινά, συμβάλλοντας στον μετριασμό των προσδοκιών για μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Οι επενδυτές παρακολούθησαν, εν τω μεταξύ, με προσοχή και τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής, μετά και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα για τον πληθωρισμό, που έδειξαν μια αύξηση των τιμών μικρότερη των προσδοκιών.
Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, τάχθηκε σήμερα αντίθετος σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς, όπως τόνισε, τα επιτόκια ενδεχομένως να έχουν ήδη φτάσει σε ένα «ουδέτερο» επίπεδο, που δεν τονώνει πλέον την οικονομία.
Όπως σημείωσε ο Bullard, εάν η Fed προχωρήσει περαιτέρω με τις αυξήσεις των επιτοκίων, υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθούν οι επιχειρηματικές επενδύσεις, που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την πρόσφατη περικοπή του εταιρικού φόρου, να διαταραχθούν οι «υγιείς» συνθήκες στην αγορά εργασίας και να παραμείνουν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό κάτω των στόχων της κεντρικής τράπεζας.
Εν τω μεταξύ, στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα ενέτειναν τις εκτιμήσεις για μειωμένες πληθωριστικές πιέσεις.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (11/5/2018) ότι οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Απρίλιο του 2018, με τα στοιχεία να είναι κατώτερα των προσδοκιών των οικονομολόγων, που ανέμεναν μια αύξηση 0,5%.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 0,1% ή 1,60 δολ., στα 1.320,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1950 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του γιεν, στα 109,3 γιεν.
Σημειώνεται ότι σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός ενισχύθηκε περίπου κατά 0,5%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης