Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή πρέπει να σταματήσουν άμεσα - Κίνδυνος νέων εντάσεων στην περιοχή

Guterres (ΟΗΕ): Οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή πρέπει να σταματήσουν άμεσα - Κίνδυνος νέων εντάσεων στην περιοχή
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ τόνισε ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή θα επιφέρουν νέες ταλαιπωρίες στους αμάχους της περιοχής
Έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, στον απόηχο των ισραηλινών επιθέσεων στη Συρία εναντίον στόχων του Ιράν.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε την «άμεση παύση όλων των εχθρικών πράξεων και των προκλητικών ενεργειών, ώστε να αποφευχθεί μία νέα πυρκαγιά στην περιοχή που ήδη εμπλέκεται σε τρομερές συγκρούσεις με τεράστιες ταλαιπωρίες για τους αμάχους».
Παράλληλα, ο ίδιος ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «παραμείνει ενεργό απέναντι στο ζήτημα και να αναλάβει της ευθύνες του».
Τα σχόλια του Guterres έρχονται στον απόηχο των αεροπορικών επιθέσεων του Ισραήλ εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία, με την ισραηλινή πλευρά να ισχυρίζεται ότι αποτέλεσαν «αντίποινα» σε πυραυλική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα η Τεχεράνη.
Μέχρι στιγμής, καμία από τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ζήτηση τη σύγκληση έκτακτου συμβουλίου για το περιστατικό, το οποίο έχει οδηγήσει σε εκκλήσεις για εγκράτεια από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας.
Όταν ερωτήθηκαν εάν θα συγκαλέσουν έκτακτο συμβούλιο, οι εκρπόσωποι της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας απάντησαν «όχι σε αυτό το χρονικό σημείο».
Από ην πλευρά του, ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Danny Danon, ζήτησε τόσο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και τον Guterres, να καταδικάσουν τις «εχθρικές κινήσεις του Ιράν», ενώ παράλληλα κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να «ζητήσει από το Ιράν να αποσύρει την στρατιωτική του παρουσία από τη Συρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης