Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Όταν η «Δαλιδά» εξολοθρεύει ένα Pantsir-S1 (video)

Όταν η «Δαλιδά» εξολοθρεύει ένα Pantsir-S1 (video)
Ανίσχυρη η συριακή αεράμυνα στα βλήματα Α2G μακρού πλήγματος της IMI.
Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων για τις ισραηλινές επιδρομές στη Συρία κατά ιρανικών και συριακών στόχων, αλλά και των ρωσικών προπαγανδιστικών «ειδήσεων» ότι τα βλήματα των ισραηλινών αναχαιτίστηκαν όλα από τη συριακή αεράμυνα, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) δημοσιοποίησαν ένα  πραγματικά εντυπωσιακό video, στο οποίο ένα βλήμα Α2G μακρού πλήγματος IMI «Delilah» καταστρέφει ένα SA-22/Pantsir-S1 το πιο σύγχρονο, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, αντιαεροπορικό σύστημα SHORADS που διαθέτει η συριακή αεράμυνα.
Το βλήμα Α2G μακρού πλήγματος IMI «Delilah» έχει πιστοποιηθεί για χρήση από F-16 και επιτυγχάνει μέγιστη ακτίνα δράσης 250 km (πετώντας στην οροφή των 28.000 ποδών) και με εύρος ταχυτήτων 0,3-0,7 Mach. Χρησιμοποιεί συνδυασμό INS με υποβοήθηση GPS για την ενδιάμεση φάση πτήσης, αν και όπως είναι γνωστό τα ισραηλινά όπλα έχουν και διαμορφώσεις που δεν βασίζονται σε δορυφορικό εντοπισμό θέσης.
Για την τερματική φάση χρησιμοποιεί συνδυασμό κάμερας CCD και ερευνητή IIR (μια πολύ συνήθης επιλογή για τα ισραηλινά όπλα A2G) με δυνατότητα retargeting.
Το μήκος του είναι 2,71 m, η διάμετρος 0,33 m και το βάρος του φτάνει τα 187 κιλά με την άντωση να παρέχει ένα ζεύγος αναπτυσσόμενων πτερυγίων εκπετάσματος 1,15 m. Απ’ όσο είναι γνωστό, δεν διαθέτει σύστημα ΑΤA (Automatic Target Acquisition), αλλά υπάρχει η δυνατότητα «Man-in-the-Loop», ενώ υπάρχει και αντίστοιχη έκδοση εκτόξευσης από UH-60/SH-60 με την προσθήκη επιταχυντή, αποτελώντας και το μοναδικό όπλο τέτοιου βεληνεκούς από ελικόπτερα.

Με στοχεία από το ptisidiastima.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης