Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Απαράδεκτες οι κυρώσεις Trump κατά ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Ιράν

tags :
Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Απαράδεκτες οι κυρώσεις Trump κατά ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Ιράν
Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να πληρώσουν για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία είπε ο Γάλλος ΥΠΕΞ
Έντονη ήταν η αντίδραση του Γάλλου ΥΠΕΞ Jean Yves Le Drian στις κυρώσεις που επέβαλλε ο Donald Trump στο πλαίσιο της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
«Λέμε στους Αμερικανούς ότι οι κυρώσεις που θέλουν να επιβάλλουν αφορούν εκείνους.
Αλλά θεωρούμε πως το γεγονός ότι επιβάλλουν κυρώσεις (σε εταιρείες) εκτός της δικής τους δικαιοδοσίας είναι απαράδεκτο.
Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να πληρώσουν για την αποχώρηση των ΗΠΑ από μια συμφωνία για την οποία είχαν συμβάλει οι ίδιες να συναφθεί» υποστήριξε ο Le Drian.
Σημειώνεται ότι ο Trump ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ότι θα τεθεί ξανά σε ισχύ μια σειρά κυρώσεων, εναντίον αμερικανικών αλλά και ξένων εταιρειών που συναλλάσσονται με την Τεχεράνη.
«Οι Ευρωπαίοι μεταξύ μας πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεών μας και να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για το ζήτημα αυτό» υπογράμμισε ο Le Drian.
Βάσεις της απόφασης του Trump, οι ΗΠΑ επιβάλλουν στις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν να αποσυρθούν σε μια περίοδο τριών ως έξι μηνών, ενώ τους απαγορεύεται να συνάψουν νέες συμβάσεις, καθώς κινδυνεύουν σε διαφορετική περίπτωση να υποστούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης