Σερβία: Κυρώσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν πακέτα για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο

Σερβία: Κυρώσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν πακέτα για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο
Ο Σέρβος ΥΠΕΞ απειλεί με κυρώσεις ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν πακέτα για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο 
Με κυρώσεις απείλησε τα ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν τουριστικά πακέτα για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, κατόπιν συνάντησης που είχε -στο Βελιγράδι- με τον ομόλογό του της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
«Καλώ όλους τους πολίτες να σέβονται την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, να μην προσβάλουν με την συμπεριφορά τους, τους αδελφούς Κυπρίους και να μην αγοράζουν πακέτα διακοπών για τα εδάφη που βρίσκονται υπό κατοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Dacic στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων από κρατικούς λειτουργούς σε όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία τονίζοντας ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά όσοι με την συμπεριφορά τους προκαλούν προβλήματα στις σχέσεις Σερβίας-Κύπρου.
Τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκαν πολλά προβλήματα με τουρίστες από τη Σερβία που προσπαθούν μέσω των ελεύθερων περιοχών να μεταβούν στα κατεχόμενα για διακοπές.
Τα ταξίδια αυτά οργανώνονται από κάποια τουριστικά πρακτορεία τα οποία, συνήθως, δεν ενημερώνουν του ταξιδιώτες ότι πρόκειται για περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από την Σερβία.
Η τελευταία φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν τριάντα τουρίστες από τη Σερβία που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με προορισμό τα κατεχόμενα, κρατήθηκαν από τις κυπριακές αρχές για είκοσι ώρες στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια απελάθηκαν για την Σερβία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS