Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τις ευρωπαϊκές εταιρείες στο Ιράν

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τις ευρωπαϊκές εταιρείες στο Ιράν
Τη δέσμευση ότι θα προστατεύσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες από τυχόν αρνητικές επιπτώσεις από την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν, έδωσε ο Olaf Scholz
Τη δέσμευση ότι θα προσπαθήσει να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες από τυχόν αρνητικές επιπτώσεις από την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να αποσυρθεί από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και να επαναφέρει τις οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, έδωσε σήμερα (9/5/2018) ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz.
«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε οι ευρωπαϊκές εταιρείες να επηρεαστούν όσο το δυνατόν λιγότερο», δήλωσε ο Scholz σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να υπάρξει σαφήνεια σχετικά με τις επιπτώσεις.
Παράλληλα, αναφερθείς στα οικονομικά της Γερμανίας, ο Scholz δήλωσε πως οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το περιθώριο για περαιτέρω δημοσιονομικές δαπάνες είναι περιορισμένο και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έχει στη διάθεσή της 10,8 δισ. ευρώ για πρόσθετα μέτρα μέχρι το 2022.
«Θέλω να πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υπολογίζουμε με προσοχή», δήλωσε ο Scholz, επικαλούμενος εξωτερικούς κινδύνους όπως το Ιράν και η εμπορική διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Scholz δήλωσε ακόμη ότι η γερμανική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το δημοσιονομικό περιθώριο για να μειώσει τους φόρους εισοδήματος από το 2019 και να αυξήσει τις επενδύσεις στην ψηφιοποίηση κατά 2,4 δισ. ευρώ το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης