Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlueBay Asset Management: Θετικό βήμα η επιστροφή της Αργεντινής στην… αγκαλιά του ΔΝΤ

BlueBay Asset Management: Θετικό βήμα η επιστροφή της Αργεντινής στην… αγκαλιά του ΔΝΤ
H Αργεντινή επιστρέφει στο ΔΝΤ 
Τις συνομιλίες με το ΔΝΤ για την εκ νέου προσφυγή της Αργεντινής στην… αγκαλιά του Ταμείου άρχισε η κυβέρνηση της χώρας, καθώς ο πληθωρισμός εκτοξεύεται και το νόμισμα βυθίζεται.
«Η Αργεντινή παραμένει μια δύσκολη χώρα και αν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις τότε θα αντιμετωπίσει προβλήματα» δήλωσε στο CNBC o Michele Gesualdi της Kairos Investment Management.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη χώρα ενίσχυσε τα οικονομικά προβλήματα.
«Υπήρξε πολύς ενθουσιασμός όταν ανέλαβε ο πρόεδρος Mauricio Macri και ειλικρινά συμμετείχαμε για παράδειγμα στα πρώτα δύο χρόνια.
Αλλά τότε η risk reward δεν ήταν πολύ επιτακτικό για το σταθερό εισόδημα, ήταν κάπως καλύτερο στις μετοχές, αλλά τα τελευταία τρίμηνα ο Macri απογοητεύει όλο και περισσότερο τους επενδυτές όσον αφορά τη μη πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων που είχε υποσχεθεί» δήλωσε ο Gesualdi.
Από την πλευρά του, ο Graham Stock της BlueBay Asset Management δήλωσε ότι η απόφαση της Αργεντινής για εκ νέου προσφυγή στο ΔΝΤ είναι ένα θετικό βήμα.
«Σίγουρα είναι θετικό πράγμα…
Η κεντρική τράπεζα δυσκολεύτηκε να ελέγξει το νόμισμα και να διατηρήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό…
Και η κυβέρνηση του Macri ακολουθεί μια πολύ σταδιακή προσέγγιση στη δημοσιονομική προσαρμογή» δήλωσε ο Stock.
Ωστόσο, η έλλειψη οικονομικών μεταρρυθμίσεων και ένα όλο και πιο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον περιπλέκουν τα οικονομικά ζητήματα της Αργεντινής.
«Κι αυτός ο βαθμός σταδιακής προσαρμογής (σε φορολογικές μεταρρυθμίσεις) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πρόσβαση στην εξωτερική χρηματοδότηση.
Τώρα, σε έναν κόσμο με λιγότερη παγκόσμια ρευστότητα, ένα ισχυρότερο δολάριο, αυτή η εξωτερική χρηματοδότηση δεν είναι πλέον εξασφαλισμένη» εξήγησε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης