Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στις γαλλικές βιομηχανίες για το Ιράν - PSA Group: Ελπίζουμε σε ενιαία στάση από την ΕΕ

Ανησυχία στις γαλλικές βιομηχανίες για το Ιράν - PSA Group: Ελπίζουμε σε ενιαία στάση από την ΕΕ
H αυτοκινητοβιομηχανία PSA ελπίζει η ΕΕ να τηρήσει "ενιαία" στάση απέναντι στο Ιράν
Την προσδοκία της η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει κοινή θέση απέναντι στο Ιράν μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, εξέφρασε η PSA, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει τα Peugeot.
«Όπως και άλλοι οικονομικοί παράγοντες, παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και παρακολουθούμε επίσης την επίσημη θέση της ΕΕ αναφορικά με το θέμα», δήλωσε εκπρόσωπος της PSA, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ελπίζει η στάση της Ένωσης απέναντι στο Ιράν να είναι «ενιαία», όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Γαλλία, που είχε στενές σχέσεις με το Ιράν και πριν την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, έχει προσπαθήσει να εμβαθύνει τους εμπορικούς της δεσμούς με τη χώρα μετά την άρση των κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης το 2016.
Μεγάλες γαλλικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στο Ιράν, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες PSA και Renault, αλλά και η πετρελαϊκή εταιρεία Total, ενώ η Airbus έχει λάβει παραγγελίες από την ιρανική αεροπορική εταιρεία IranAir.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης